數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
係 又話冇香港明星
紅透半邊天又屌
難服侍到
其實係公司重課金
好多人聽歌無特定list由播放平台隨機推介
咁點解釋林家謙屠榜?
Mirror咪又係韓風歌

但aga serrini既歌真係正
其實唔係 Mirror紅係因為立場姐姐
鏡仔紅咗之後帶嚟嘅效果只係令有solo歌嘅成員再紅d
然後再令隊Mirror再紅d 去到而家咁

佢哋爆起之前已經好多人聽
2020?
睇埋2020 年度播放50強,filter走歐美韓國語歌後,廣東歌既排名。成堆舊歌,楊容eason d 廿年舊歌都係大家主要食糧之一
最根本係科技令創作環境好咗好多,唔需要背靠唱片公司出歌
串流平台崛起令普通人可以自己去發掘啲歌而唔係靠電視台電台餵歌畀你
我覺得幾悲哀 只證明香港人主流心底裡都係愛聽老土K歌味重既濕鳩老土歌
勁歌金曲
廣東歌已死 早20年已經有人講
林家謙都叫K歌味重
林家謙典型曲風嘅潛水連張敬軒都話唱live咪撚搞
姜濤FANS屎話佢係行走的CD啊
嘩隔住Mon都聞到Ching一股清流既味道
咁請問有咩唔老土新潮冇K歌味既歌推介
刪K歌兩個字囉
仲有kolor tonick呢啲就算再小眾啲嘅indie一樣大把嘢聽
女 joey 已經唔係target 20歲樓下的人 ...........
男 joey 更加係 40歲以上的人先識聽
林家謙笑而不語
聽咪聽
唔聽咪唔聽
hate嚟做乜鳩
因為 MC SoHo and KidNey 聽番廣東歌
真 serrini perse 呢啲個情況有啲似yorushika 同yoasobi 呢類 唔講米津因為太萬中無一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞