數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
你中意點定義就點定啦
一般講樂壇熱度都係同受歡迎程度掛勾
當然連登孤島有另類解讀
「遲啲」可能聽大陸歌
而家就「事實證明」乜乜乜
新馬師曾
viutv pr呢
Jer條女有冇follow佢好似都係連登發現先
仲狂熱過啲fans
好似每個地方嘅死韓狗fans都會係咁, 台灣啲韓粉又係咁on9
有冇人覺得張敬軒d歌越聽越膩
聽得多好辛苦
啱呀,雖然大家都係油頭粉臉,但見廣東話歌堀起總好過寵寵寵
其實我覺得chillclub好緊要, 始終電視都仲係最容易令到街客認識新歌, 勁歌金曲十年前同四大反面墮落之後終於有翻個正常嘅音樂節目係好事嚟
台灣香港日本定歐美都好過睇同聽班垃圾死韓狗
本身想買個新地食
入到去全部AL
即彈番出黎
冇曬胃口
其實呢個先係事實 唔理係Mirror定林家謙MC定另外嗰啲唔知咩都好其實都係食正呢水
有冇本地女歌手推介
支持開港女
2018年砌到依家,希望仲有人聽緊

砌咗一堆Playlist,聽2021本地新歌 (Spotify, KK, Apple, MOOV, YouTube)
https://lih.kg/2394441
你講既係熱度,mirror炒起左樂壇熱度我認同
但依班唔唱得既人做主流咪就係樂壇悲哀
是9但啦,以前twins咪又係咁
mirror係食左社運條水上位
呢個係事實
香港依家已經變到吹奏就會紅既現象
完全係港豬無獨立思維既特徵
場運動之後 香港人就係變左咁
好似mirror error運動後彈起 仲有好多例子

笑撚死 試當真呀豬呀狗都出歌
啲識賺錢既人真係醒
睇中香港人依家咩都吹捧既現象

我想講kayan個post只係唱左一句英文
之後成班毒撚就話正呀 好撚好聽
香港玩撚完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞