數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
所以無論mirror 有無壟斷都好

今年嘅香港樂壇係多人留意咗
你講乜撚姐傻閪
我幾時話佢地當年無帶起樂壇 精神分裂去睇醫生
百貨應百客真係講得好,係咁先啦都彈起證明香港人大部份品味出咗問題
RUBBERBAND 世一!
一直陪伴住香港人面對難關
貼地嘅香港人樂隊!
咁去留意下啦 衝出黎認孤陋寡聞 唔係咁型架咋
四大天未退輪撚到單丸揸fit咩傻閪
呢d唔係勢咁係乜撚呀?
單丸有實力同時唔可以都係食時勢上?
正宗兒登垃圾非黑即白思想
Anson Lo嗰啲歌邊撚度口水
咪係囉
鏡紅到有一萬個原因
班反鏡傻閪理撚得佢點紅姐
事實就係紅到鋪天蓋地
不如粗粗地認撚左係為反而反咪算
仲要懶理智咁好撚柒
非黑即白果個似你喎 接棒=靠食時勢上位 屌你老母全世界人都係垃圾 邊個上位都係靠接棒
正解 明明極主觀但扮理智果下好撚柒
四大天王擺落而家到邊個都係有實力啦

四大天王又接邊個棒
接棒都要有人讓棒 自己走去搶?
好彩有人會搬數據出嚟講
連登仔真係好易俾人一兩句帶風向
廣東歌呢幾年明顯翻生 竟然一句「廣東歌樂壇已死」都帶到風向

但好明顯唔係mirror帶起樂壇 係viutv
之前樂壇死係因為cctvb搞杯葛 一台獨大 唔尊重音樂
Viutv開放返電視平台俾歌手plug歌唱歌已經爭好遠 睇chill club同歌手門就知佢哋幾尊重香港歌手同廣東歌
梅譚張
鏡狗仲怨婦 全世界都要聽mirror撐mirror 唔撐佢地就係反本土反百花齊放 仲成日周圍賣廣告逼全世界人聽 再瘋狂刷榜
有咩數據證明你依個觀點先
Tone Music festival都有啲人係靠mirror擴大fans base

彈電結嘅Jason Kui、幫姜作歌嘅湯令山、幫jer作曲嘅吳林峯

當初masterclass 出之前,冇一個連登po係關於Gareth.T
好多人話樂壇已死喎
林峯歌舞影視都得
樣都唔差 雖然整過個鼻
佢最低起碼可以梳all back頭
Mirror
多左人留意叱吒就關事

好撚多indie樂隊都會比人請上叱吒做嘉賓
你叫班連登仔情何以堪
平時佢哋嘅生活寄托就係逢紅必反 嚟拎存在感
依家你將啲數據show 哂出嚟
我驚佢哋會睇唔到自己存在價值而睇唔開架
喺鏡狗班人眼中 全部人唔中意鏡唔撐鏡既都係反鏡撚、tvb pr、藍屍
唔睇tvb未必唔like林峯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞