數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
佢地擺明行偶像派 咁點?觀眾受 (連登孤島另作討論)
就算佢地無唱歌無樣無跳舞 如果觀眾受落就係成功架啦
近10年: Janice JW JC 王菀之 方皓玟 陳柏宇 許廷鏗 周柏豪 C AllStar Mr. Dear Jane Rubberband Kolor etc......

都係 謝安琪 張敬軒 可以頂住下...
你logic差到

不過我都唔覺關課金事 鏡真係多fans 加上佢地會刷榜
廣東歌已死講咗十鳩幾年啦

你個數據只係話俾人知
廣東歌(A)+mirror(B)=A+B
廣東歌依然係A,無因為B而大咗。

如果廣東歌+mirror由A+B變成xA+B先叫對廣東歌有影響。

所以講mirror當道係正確,但廣東歌無因為mirror而有救到/差咗。

俾晒d獎俾mirror都係講唔上廣東歌已死/有救。
份工同音樂有關既人真係多謝MIRROR啦 多得佢地先多左生意做 多人留意本地音樂
廣東歌。願榮光歸香港
3000幾正皮
呢句算輕手架啦
咁twins紅一定係靠實力唱歌好聽
同埋四大天王退休咪eason接棒 呢個咪時勢
仲要唔少其他歌手嘅歌係林家謙作曲
我已經進化到專登去聽林家謙作嘅歌
連林峰首歌我都專登搵嚟聽
不過唔知hea作定編曲出事
想知林家謙好似余春嬌咁自己編翻同唱會係咩感覺
余春嬌人瑞唱到扯蝦咁林家謙在空中唱到好似風聲咁舒服
傻撚起曬鋼笑死

全民造星係一部份chill Club係一部份都係事實,今年男新人咁激烈又係事實,睇埋出年女團出道你唔好爆血管呀
所以係咪好威
主流偏門我都聽AGA我都好中意
Live差還live差,佢哋係紅喎
當啲反鏡撚開始入嚟見人就屌
你就知個post唔洗再諗住理性討論
有好多歌手紅係靠實力 =所有人都係?

真係on9仔黎

咁樣接棒都叫時勢你講撚晒啦 全世界歌手全世界運動員都係靠時勢 四大天王又接邊個棒啊?有歌手可以當紅一世?

人地eason紅到大中華攞埋台灣金曲獎啊傻閪 又係靠時勢?又邊個退休接棒啊傻閪鏡狗 連咩叫時勢造英雄都唔識
睇完 好紅 咁你想表達啲咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞