數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
上位同上神臺係兩回事啦
係呀,咪就係想講不嬲香港娛樂圈都係咁囉,笑緊啲反鏡撚講到係mirror搞到香港樂壇已死呀嘛
個post原本就唔係講mirror帶起其他人 點解你會睇到係mirror帶起其他人
講得岩,只要觀眾鍾意:唔唱得,唔跳得都可以嘛,岩啊
所以咪「樂壇已死」囉你都答左啦
前提唔通唔係鏡撚覺得鏡仔係嚟拯救樂壇
就算古代譚伯到4大天王
都會有傻閪fans講嘢極端架啦
成日執住呢啲去講有乜謂
其實鏡紅唔出奇,香港大部人不嬲愛跟風
但個問題咪就係唔歌得既偶像派做左「樂壇」既主流
所以香港咪得娛樂圈,而無樂壇
用心做音樂既死沉沉
玩膠玩PR就上晒位

想當年我都好憎韓風,因為千篇一律...但而家睇返
韓國歌手起碼訓練夠先出黎所以紅我理解
但鏡live唱到走晒位D盲粉仲話好聽咪聾囉
聽多咗廣東歌=帶起其他人
依然聽緊舊歌冇聽鏡之類嘅新歌
有冇巴打都係
唔少㗎
有接近4000個正評
講多次我段野重點就係話有班唔唱得既人
做左「樂壇」主流啊
真係唱得果班就排晒下面睇佢地拎獎
仲覺得無問題既人咪就係而家香港樂壇最大問題

試下讀書有班人考50分都拎晒獎學金,學校又出書幫佢宣傳?
睇下到時過多幾年仲有無人有心讀書啦
講下香港加油仲好搵啦
一路都死
到有mirror 唔理你反定支持
的確令到廣東歌多人留意
反都好事黎 好過冇人留意
你又何嘗唔係因為mirror 出現 先會開呢個post
你理解錯又賴人
咁坦白講韓團好多真係歌未唱好靠咪嘴
但起碼肯落力跳舞,仲要日日趕完行程再通頂練舞,一日至少練三五七個鐘
人哋個圈競爭大,真係要靠「努力」先唔會淘汰
邊似得鏡咁正職拍廣告畀班fans吹到有幾努力
個comment多人正皮唔係因為撐mirror
係因為林家謙嗰期上viu閪面攞獎亂講嘢
但上tvb時笑哂口讚tvb
你抽離個contenxt去講冇意義
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞