數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
真 仲要明明啲鏡粉只聽鏡啲歌
今年廣東歌強勢回歸
歐美主流都係鍾意聽lil 乜乜麥麥濕鳩歌,靠你屌醒佢哋了
落雨地下會濕

即係出街塊地濕咗 = 落完雨
林峰話哂都識唱歌
相反鏡狗
agger
落雨地下會濕

補充:

落雨地下會濕

連登嘅風向真係好易吹 拎d咁嘅數據就幾百正評
全民造星2018年尾已經播 mirror都係咁上下時間出道
去到19年根本都未有大水花 真正令到廣東歌彈返起就係好似頭一頁個cm咁講
因為之後嘅運動令到貨多左關注本土文化之餘
仲見到好多上一輩嘅藝人歌手為左人民幣出賣自己
cctvb變左維穩走狗令到viutv多左人睇+error遊吸左一大班觀眾
令到viutv嘅音樂節目成為左一個較優秀嘅平台比本土音樂人發揮
mirror紅到咁都係時勢造英雄 天時地利人和令到佢紅成咁
講到係mirror or 全民造星救起左樂壇真係得淡笑
其實林峰條大6仔都好棒
你拎歐美主流同林生比
笑撚死,為左反鏡成班連登仔變曬戴耀庭
https://lih.kg/2799417

樓豬本身係viu撚
講d數據加d似是而非嘅傻閪道理搵viu撚圍爐

明明大家屌鏡撚癲到講mirror救起廣東歌壇,大家只係屌佢哋班垃圾自大自以為是。
廣東歌本身market有幾大就有幾大,國務院台班人假若他朝有日返支那搵食唱華語歌。

到時廣東歌依然同無佢哋果陣一樣,依種情況唔撚係叫mirror拯救廣東歌,明未
成班viu撚借個謬論去打稻草人
鏡狗班浮尸咪都係中國人
講真,一直都聽廣東歌,新個啲都聽過曬,但就真係聽過就算,冇幾多令我係咁loop
利申非比較
又拎堆冇人識嘅歌出來打飛機
咁你死要話係二三線歌手帶起樂壇都無話唔得既
你中意啦 順便問埋過去十年有才華唱歌好聽既歌手點解紅唔起
一人之境係關鍵
九唔搭八 弱智仔

又唔見你地話eason joey帶起樂壇 而家又反人話佢地咁紅係樂壇已死
講真
四大天王會紅嘅因素
黎-靚仔+曲風
郭-靚仔+跳舞
劉-靚仔+勤力
得張學友真係純靠唱歌實力(佢重要係最早出道,霉過一陣

根本會紅唔紅同實力嘅關係係好細
oh 㩒錯左負皮
sorrr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞