數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
係口水歌但的確傳唱好高好易上口,只能夠講唔同歌有唔同客路

相同主題我最鐘意ciao但十大不入
你留意下成日話香港樂壇已死果啲人嘅user name
10個有9個都係用韓星做名 開啲post都係講邊個邊個係佢老婆 邊個邊個好撚好J 邊個對波就嚟跌出黎
根本佢哋本身就唔係留意香港樂壇
好老實,mirror係搶左部份韓星市場,所以我明點解有d kpop fans憎撚到佢地死
其實係好多人因為Mirror 試當真 先聽廣東歌
佢地代表緊本土文化
淨講娛樂台,今年都多左好多香港既post,以前清一色韓國女團成員d post黎
不如講下有邊個勁人老牌歌星未out又唔奶共先
39歲黎搞笑多,最後女團唔會有佢。。。。。。。掛
暴龍哥
成班油頭毒撚圍埋一齊打飛機幻想邊隻韓狗係佢老婆真係好嘔心
我蕾過多兩年都應該比人屌支那狗有得聽好聽
佢搞channel 都多人睇丫
連登仔嘅世界只有連登
鏡迷世界只有鏡,兩邊啲極端撚根本係呢個社會嘅極少數
廣東歌好耐未試過咁有活力
係個咁壓迫嘅社會有自己啱聽嘅廣東歌同香港歌手,根本就係支持緊自己係呢個地方繼續好好生活嘅動力咁都要覺得係負面無野好講
利申由細聽廣東歌聽到大
搶唔搶到唔敢講
但韓風係依家仲係大趨勢 連最食老本既日團都開始玩韓風男女團
連kpop 唔知做乜鳩一見到其他地方都玩韓風就要反
好似覺得除左韓星其他都係次一等咁
宜家先知衛蘭英文名係維達爾
近幾首歌都好高汁
我們
My only one
玩咗先至訓
事實係鏡紅令大家聽多左廣東歌
無人話其他歌手無貢獻
鏡既熱度先係主因

同埋邊個歌手紅唔係食時勢廢話

利申 對鏡一般
本來見標題想負評你
Him d playrate咁高但最歌無佢最男又無佢
係反鏡班人眼中 呢個po全部人都係撐鏡撚 鏡狗
有堆人屌緊啦,如果今年陳蕾拎多兩個獎實大把post屌
做定心理準備
你話事實係就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞