數據證明mirror當道、廣東歌樂壇已死

642 回覆
1859 Like 144 Dislike
原po關林家謙撚事
個po title係覺唔覺姜濤已經比其他鏡仔超越
下面回覆啲鏡撚話16個最受歡迎男歌手都係鏡錯就最撚花齊放
好多 not all ok?
雖然好似無邊隻特別跑得出
但今年多左好多音樂聽
你覆個條友 都冇理過你 點睇啊
第二條友覆你咋
& 一大堆熱狗反鏡引戰撚
拍廣告可增加曝光率 又有實際收入 證明有叫座力 都係一種實力
唔拍廣告先唔正常 當然都會繼續做好D歌啦
其實我都係因為成街都mirror 先去搵返廣東歌聽
林家謙藍未就係viu pr洗出黎囉
鏡就做咩都賺藍養黃
viutv 大嬴家
再係咁落去香港樂壇好快就會比人標簽idol=樂壇象徵
好似泡菜國咁 唔知嘅人提起韓國歌都剩會諗起kpop idol
但唔外宣嘅k-ballad/ost/hiphop歌手唔留意係好難了解到
其實嚟嚟去去都係嗰堆反鏡啫
笑死
我最喜愛唔入姐 十大有ciao份嘅
Ciao airplay應該係至尊
903算一向都撐RB嘅媒體
佢好似係有幫支國銀行賣廣告 ?

不過喺連登呢d係鏡做先係死罪
一直都有班樂迷會聽廣東歌,但Mirror 主要係吸左班追開韓星/陸星、追開偶像、女性為主的觀眾重回香港市場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞