[音樂人自白] 經費有限 今次淪落到拍咸片做 MV...

516 回覆
75 Like 602 Dislike
你識唔識計數架
問題係樓主無班底
所有野都outsource 晒俾人拍
唔係想打擊你 但主要係咩人群返咩人啫
個圈子愈霉就愈易一齊叫春
又或者可能你覺得你既作品值得為你帶嚟更多財富 但市場話左答案比你知
音樂人容易覺得自己好特別 與別不同 懷才不遇 但實際上識音樂既人真係好撚多

冇必要覺得做音樂有乜特別
你覺得音樂係藝術既話 不妨諗下做藝術既十居其九都係貼錢 但識平衡同正能量既人其實大把
我自己就真係好怕個種放負音樂人
加油啦
首先講我會尊重任何創作音樂嘅人。
歌係有國際水準,但係呢電音跳舞歌,多到冇得再多,歌詞老唔老土都唔重要,根本冇人留意,但係曲式千篇一律,聽咗都唔會留下乜嘢深刻印象,真係唔知點樣可以突圍而出…anyway ,加油!
其實幾有勇氣
結果點
其實你啲歌好唔好聽
唔洗比人知你用左幾多錢去堆砌
唔好整完啲9流作品冇人理
就話自己點樣不惜工本乜乜柒柒情緒勒索人啦

我記得你之前又係咁
果陣聽完覺得你首歌好撚老套屌左出聲
做好啲音樂好過成日叫春講啲咁柒嘅野啦
好簡單

唔好聽
樓主都有同TL合作 原來又係因為夠平

https://youtu.be/D-oePmWK264
靠3000usd應該訓得街
你既意思係我要無緣無故禁入去聽(幫你)?
樓主你似乎錯重點,音樂竟然係mv行先?

其實係咪我要求太高

要洗耳

https://youtu.be/60ItHLz5WEA
我唔明
咁點?你揀架喎
使唔使助養你做你想做既野?原來追夢可以咁追
你燒左幾錢關我哋咩事?你有錢無錢咁又點?
你窮撚出身仲去玩高成本野係你選擇 唔係我哋有求於你
搞清楚
聽晒上面嗰三首
其實樓主啲歌又真係冇其他連登仔講到咁差
可能我本身幾鍾意edm
除咗running啲歌詞melody的確幾old school
做音樂條路都幾長下,幾何有音樂人三首歌就紅
俾啲時間等下啦

樓主頭幾個留言
完全好似覺得自己窮 攞好多錢 應該要有返啲咩返黎咁
大佬唔知以為佢做緊啲自己唔想做既野
窮又要做係佢揀既 揀完又係度放負
十個十個都覺得自己係特別
但真係特別個個一百個先有一個 憑自己窮所以覺得自己係個一個?
最撚憎呢啲感性撚 講咁撚多又窮又用好多錢金 BlaBlabla好似未出黎撈過既小朋友咁
係難架啦,呢個世界做好咩事情都難,揀得做就唔好係到叫春咩用左一生精力,啱啱開左頭整左第一首就話一生精力,跟住落來收山唔好出歌啦不如
電音算撚數
完全無技術可言
JNY都唔錯架, 雖然D詞唔係超級有深度
但真係夠catchy, 同埋佢個style真係對香港人黎講係新鮮
樓主都好強調自己窮 使好多錢 出盡奶力呢啲廢話
廢人先會講呢啲野黎俾人知
屌你老母
嘩 依個post啲comment充滿惡意
想講樓主真係唔好上心
情緒唔穩定睇完d comments真係可能會做傻事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞