(真倉實戰) 信號投資第一期

455 回覆
31 Like 1 Dislike
係唔都係跟信號

供款唔應該計咩? 因為我諗住每期sig line都推供款入去 唔係就咁x9%
係,都係跟信號
供款唔應該計咩? 因為我諗住每期sig line都推供款入去 唔係就咁x9%
Sig ok, 但最後果個盈利,
我下個月供好多錢,個%會拉高

即係無大事發生,每期都6:4 或者長跟自己比例?
咁你可以自己拆番既,只係我用左累計回報

唔明咩叫每期6,4比?

一言驚醒夢中人等我補番張圖先

去咗證明我係真倉實戰冇水份,我係唔會放現金入去, 每期投入我都會先放入債券
洪巴真漢子
我到宜家都未加注
你開左倉?
暫時都仲係上面寫低個個倉位
冇加冇減 睇住月線黎行,再建倉位

我得Firstrade一個股票戶口,暫時亦都冇諗住開多個

堅守紀律係成功第一步,共勉之

琴日换了倉
不過%不同
沒其他了 非常簡單
巴打你最後決定用每2個月rebalance 一次
咁姐係2個月好過每個月rebalance?
我TQQQ同SOXL都未到70%倉位

但宜家要我一下加到70%倉,太唔合理了
現況係放料提早加息+omicron初期,TQQQ如果計埋今日分分鐘只係跌2-3%(月線睇),SOXL跌1%都冇
單月始終覺得太貼市,季度又好似太耐冇動作

呢幾年資訊泛濫,股市波動來得急去也急,所以中庸地取2個月
你可以先set模擬倉 見到買入信號先真錢買
55/45 風險平均

我推薦呢個配置方法,但可能要忍一忍短期既波動 有時環境好可能好似拖累左upro 但股災時又提供到保護 長期嚟講絕對係好配置
其實琴日開市有2年高位
都跌咗30% or 20% ,硬要説SOXL到allin位

不過如果琴日夠薑 all in,我會即刻rebalance先當開始
拉長黎睇,其實咩價都得,拉長你慢慢都會同信號線同步
係入場個下壓力大D
3分1
先入3分1,下個買入信號3份1,再下個買入信號買完
絕對係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞