(真倉實戰) 信號投資第一期

455 回覆
31 Like 1 Dislike
起始資金6/4比,但我唔知每期供嘅16000需唔需要同樣6/4比。

另外我諗住揸tqqq同cash,咁樣嘅話唔係應該放落户口等下期做調整?你講嘅每期第一個交易日放16000落債券係咪建議?如果係咁嘅話,一月第一個交易日我應該入28800tqqq同19200債券而唔係cash
唔介意分享下買賣截圖?
你唔係每日短炒,條數應該好易計
會比股債各半快

因為要升幅大先有賣出信號
22/10至今
tqqq升17%
upro升13%
唔駛留意,睇呢個倉得了

唔係教主問 我都唔講,因為轉左倉同股又買賣過tmf,冇咩參考價值
唔得~~~你話賺30%咁多,唔俾嚟睇下點得
係唔係逢雙數月底操作?我點睇都唔明如果賺30%
定係你套野好似功夫門派咁,好多招式,個個都話自己打得,一同徐曉冬打就俾大秒殺
睇落去咪知囉

有哂紀錄唔會走架
咁多人跟你玩,原來一齊攞錢陪你做白老鼠
大家睇下upro幅圖,22/10至今點可能跟佢個唔知咩玩法,兩個月操作一次,賺到30%
自己㩒計數機!
我12月先正式開始咋喎大哥

你之前踩我話冇excel backtest 呢幾個月整左,你要挑剔我都比時間我run一排,我輸緊錢你先笑我啦
得個幻想,都未驗證過就周圍長篇大論「教」人
我都係受洪巴啟發但我tqqq派
我10-12月大約係全倉升左11%左右
你解釋咗30%點樣賺先,22/10到而家,邊日咩價買賣,好簡單
免得遲啲發現你計數機唔識用
激我唔到 隨便

我個方法只係資產配置加va加再平衡,你咪去否定佢囉
洪巴點解你最後唔用TMF而用GOVT?
係為咗真倉測試自己個套信號投資?
定係想減低波動?
洪巴,睇完嗰個巴打激你後
我認真望下你個倉
upro係+10.49% 由買入起
係咪打錯字如果唔係好難30%喎
定個起始日唔係22/10,係連埋之前tqqq
fx巴介紹tmf果時 我用過黎tqqq+tmf

26蚊買 後來用過upro tmf 55/45 有賺有蝕

後來backtest 左。攪清楚個信號配置應該點用

後來我年紀大 驚自己受唔住風險 (將來本金越大時果種波動)後來轉做短債,再轉做govt中債(續存6.9年)
有買過tmf 26蚊

唔駛理之前既 有太多買賣 而且冇信號配置係入面 upro/tmf tqqq+tmf

專注呢個 呢個信號配置係12月3日正式開倉的
教主問你你又話30%,鳩噏當祕笈
即係話你長篇大論,自己幻想好多花招出嚟

Rebalance好難咩?舉例我60% tqqq 40% cash,逢雙數月底rebalance 6:4,有幾難?

我唔會攞嚟同全倉3x比,風險低啲回報自然低啲,我買一半tqqq SH唔郁調節風險亦得,使搞咁多嘢?
斷章取義我冇辦法 唔想同你泥漿摔角
我冇收課金 純粹分享 唔岩睇咪過主囉傻仔
其實唔岩睇何必為難自己?
同門不同路
你咁快下判斷做咩? 等我仆直你先恥笑啦不如
明天我調整完都更新個倉了 明天先第二期調整咋阿哥
我Q & A已經講左靜態同信號配置分別
如果再嘈我只能拉了 唔想泥漿摔角 謝謝
我唔會話你傻仔,我叫你唔好害人啫,冇收錢都係咁話
你又話自己年紀大,計數機又麻麻地識用,人地問你你就話30%

如果我係有套心法,我攞個表計晒對上三五年依照心法操作得出咩效果,再同大家分享,而唔係都唔知掂唔掂就周圍教人,又VA又信號乜乜物物
敬告各巴打

有關信號配置由來請先看Q & A 唔係我憑空諗出黎
只討論本倉 要挑剔信號配置請就信號配置問題討論
拜託唔好開分身過黎踩場 再煩即拉 唔好意思 大佬睇緊書唔想比人煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞