[Xbox/PC] Forza Horizon 5 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
試過用917係lap fight低架XJR15
不過sprint比佢屌打
Btw 917唔快但係好玩
撳a制囉
Forza飄移嚟講,常見嘅有兩種。
第一種比較簡單,Handbrake飄移。
第二種就係進階版,拓海嘅慣性飄移。

建議先熟練第一種,之後先再試慣性飄移。

Difficulty settings建議熄哂所有輔助先,但記得開剎車路線提示。同埋用埋極力子同棍波會飄得更靚。

先講handbrake飄移
1. 入彎前盡量加速,直至剎車箭嘴出現並且出現淺紅色,依個時候車速就啱啱好夠飄。
2. 撳handbrake同時扭軚入彎。
3. 喺彎中觀察車頭情況,如果發現車頭向彎外/彎心擺代表有機會失控,依個時候立即落1波,唔好比油亦唔好落brake,淨係輕輕反方向扭軚修正。
4. 如果車頭無明顯擺動,代表你成功咗第一步,車速同扭軚幅度都啱。
5. 依個時候比少少油再觀察車頭擺動情況。如果車頭向彎內擺代表幅度唔夠,向外輕輕扭軚修正。相反向彎外擺就向彎心輕輕扭軚修正。
6. 之後調整飄浮幅度,輕輕比油增加幅度,輕輕落brake減少幅度。
7. 最後,出彎前扭軚擺正,比油出彎。

慣性飄移
1. 保持車速,同handbrake飄移一樣,但保持架車喺中線。
2. 以入左彎為例,入彎前落brake同時快速向右扭一吓軚,幅度唔洗太大。之後快速向左扭入彎,幅度要比向右扭大。
3. 然後重複handbrake飄移3-7
另外補充吓,初初練習可以用四輪驅動先,之後再試前置後驅。
thrustmaster個官網是咪死左
單唔到驅動
好似hotfix咗手制同軚盤connection問題
我個G923而家用到
我部XJR 好控但係改極都推頭 谷唔盡部車
917未認真搞 直路加速好似nerf咗
online就咪撚提 次次玩親都係清一色disconnect
斷到屌出聲返去掛機算
我剩係知FH4時候917/20 Pink pig RWD 快到仆街
印像中好似917 LH acceleration都冇佢咁快
嗰時pink pig都係改極出灣都推頭
Anyway覺得揸917貼住race line行好satisfying踩盡油都無推頭咁濟
Online我反而少突然disconnect
幾次打晒5場其中一場仲要係the colossus/Goliath 都冇事
Btw我一路都唔會改AWD除非架車default就係 或者要攞去rally
幾百抽抽唔中86 刷左半句鐘終於係拍賣行到買到
用翻4嘅方法 個時間寫住‘即將結束’之後仲會跳一次價
就係佢跳完嗰吓即刻落bid 成功會大啲
利申4試過買到三四次
新人留名
Thrustmaster官網係咪死左
冇得單個軚盤驅動
想問吓網絡連線不佳可以點搞玩Online係咁lah 機
換車升熟練真係好撚攰
依家9百幾點 完全唔想禁
好詳細, 我去迴旋處練一練先
成日地板油搞到架車失控
想問有無車會,求加入
Help u pin
其實車會冇用
係入到大車會有個團名係自己名前面型啲
我入咗DUBS
我見條友成日係YouTube拍自己chur上全部speed zone danger zone speed cam嘅top 1000幾有趣
寧巴試吓我個XJR tune比吓comment

618 805 690
想試埋你個XJR tune
試埋呢個睇你鐘意同覺得邊個好啲
658 860 295 (test 3)
我鐘意呢個多啲
部XJR上咗六檔之後
夜啲返到屋企試吓 啱啱先放工食緊飯
XJR 用後驅set up?
Yes
痴撚線XJR好似揸戰機咁
大直同大彎屈晒所有人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞