[Xbox/PC] Forza Horizon 5 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
誤中1001
幾時先中86
用g29玩左幾日正正常常冇乜問題
尋日懶想用手制玩先知原來真係好撚多bug完全玩唔到
又controller disconnect(明明連住) 又手制同個軚一齊郁 又mouse keyboard flickering 根本完全玩唔到
Xbox game pass撚留名
拍賣車會上癮低買高賣幾次時光機好撚有成就感
尋日放假玩足成日,除左彈幾次game,撞幾次空氣牆之外都無乜野
依家好撚期待架F40整好
用緊Xbox手制玩無問題喎
我都係xbs制 但完全玩唔到
睇youtube要用xoutput或者x360ce 煩到 我用返wheel玩算
可能我用緊插線版無事掛
好多年前買落既Xbox 360手制
唔知會唔會有fix
不過而家wheel玩到無問題就唔理了
LMLMLM
今集d $ 咁易賺
點解仲咁多人掛機
Tune我大概講最basic做啲乜

我driving style prefer 架車會oversteer

我第一樣會教係車呔camber
Game default 前-2.0度 後-1.5度
公路車會改前-1.3 後-1.5 其他類型車有人想知再講

第二樣教嘅係差速器
呢個我都係跟跟Hoki Hoshi學
後轆加速設定越高過灣越唔穩
減速設定越低就可以轉急啲嘅灣
加速set 50-80%
減速set 10-40%

第三係suspension
加硬後suspension就會oversteer啲
加硬前面會推頭啲
我一改就加1-2kg先
慢慢feel個手感再+-0.5kg 再+-0.2

第四就係阻尼
我覺得呢個係最重要
加前阻尼壓縮會令你出灣冇咁推頭, 不過入灣會推頭
加後阻尼壓縮就同前阻尼相反
呢個就+-0.3咁試吓個手感
而回彈阻尼就self explained 就係回彈有幾大力
簡單嚟講壓縮加減幾多回彈就加減幾多

大家有興趣學就留低想調教嘅車我示範點調教加埋解釋

簡單濃縮版公路車改車教學 by 今晚放黑狗 巴打
刷Skill point/ wheelspin
利申: 未抽到86
揸跑車浪漫旅遊墨西哥
86係咪難中過第六元素fe
而家一夠5個skill point就買返架1945 Willy jeep
唔係喎elemento我中左3,4架 多左送哂出去
我玩到140LV都未中過
拍賣場600萬買左一架算9數
86就之前中左
lm
尋晚諗住DL黎同FD一齊玩
我地打咗20分鐘都未有得online
抽唔到第六元素 但奇蹟地係拍賣場100萬bid左架返嚟
補油落波點樣知道自己做唔做到?
拍賣場bid永世最後都落唔到bid 已經唔係d咩熱門車
捕左十幾次乜7都冇就返去渣車遊街好過
有冇巴打可以係拍賣場賣架AE86黎

有冇人都係覺得墨西哥個圖麻麻地
見到2次86都中唔到
見都見唔到
下次我見到直接buy out
麻麻係邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞