[Xbox/PC] Forza Horizon 5 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
個測速區間仲未過到大家用咩車過?
想自己tune車次次都係部車鎖曬軚咁勁難轉彎,要收到勁慢先轉到
今期d任務唔難wo 全部改少少車已經過到
係除咗拎林寶嗰個 有啲難
團隊Playground D隊友好廢
其實唔難 但一定要鏟草 入區間一定要200以上
用回帶大法回到得為止
if u cant beat them, join them

想問下點解season啲危險標籤嗰啲玩咗都唔加分?
究竟個軚盤好重係咩事
入左任務選單又輕番,一出去揸車就重到仆街
同埋行直線過100km/h個軚盤一郁少少佢就開始左右自己fing 之後就轆軚飛出街
好困擾
要指定車種仲要符合目標先叫完成
例如今期Danger Sign係要A級Classic Muscle飛最少375m遠
已經鏟草鏟到出曬界fail埋得閒再改車試下
某啲賽道可能係但呢部個渣法 容錯率又高 ,可以鏟車同車尾撞牆,好多急灣都唔洗大剎入灣 對戰無得回帶屈到仆街
可能我新手 跑法唔熟唔夠勁唔用呢部就食塵
不過自動行同我新手用都咁屈 高手用一定更屈
force feedback太多?我記得fh4果陣較3/4成已經好多

暫時仲用緊手掣玩fh5唔清楚
印象中唔洗太多轉向 但要部車中段加速夠快同岩路線就得
玩左幾日 試左好多車追到神手ai 車尾/贏到 個人感覺最勁a到s2 既車
公路/競速
s2 :ccgt s1:xjr15 / ford GT05
拉力s2 : RS2000
越野S2:RS2000
其他S1 拉力 越野 A 全部係果架車

啲人話好難買果架NSR GT R都好勁 但買唔到無得試
可能唔同路有小小分大體都係呢啲
果架車真係好變態a級可以贏到電腦
拎出去多人A級公路錦標全自動只係按住油門 最後得一場第3 其他贏哂
睇你玩咩
有時同friend玩都會要求大家攞A800嘅車鬥
部車啲彎好快好咬 但出彎係唔會夠啲新式turbo車快
直路都輸Megane R26R少少

部車係快係好揸 但係冇大家講到咁神
某啲賽道可能係但呢部個渣法 容錯率又高 ,可以鏟草同車尾撞牆,好多急灣都唔洗大剎入灣 對戰無得回帶屈到仆街
可能我新手 跑法唔熟唔夠勁唔用呢部就食塵
不過自動行同我新手用都咁屈 高手用一定更屈
我左邊起步成日係圈住個彎唔夠轉向炒咗出街
我用麥拿輪開逢個架 , 試過用458 ,488都唔得,多灣用唔到4驅轟落去
仲有部458 S , 但我miss左無買到無試,btw唔知係咪super car系列
較低左都冇乜用
唔知關唔關ffb事
即係例如我轉左 個軚盤未有度力轉番去中間既
之後我就由佢自己centre番,即係唔捉實個軚由佢自己番番中間,通常呢個時候就會開始失控
之後為左補償番佢centre spring呢下轉右,我又轉左嘗試扭番正個軚,但結果係架車失控得仲勁
我試過CORVETTE ZR1 '19,458 Speciale同488
印象中我未有開蓬M記,唯有買部黎試下
我用C8 一次就過左
我係你張圖右邊揸過去,姐係捐隧道/火車個邊

mclaren 720s "

Corvette C8
改AWD, Wide-body
改semi-stick, Brake, weight reduction同drivetrain嘅嘢改盡
Engine嘅嘢砌到啱啱好S1 900就得
好易斷線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞