[Xbox/PC] Forza Horizon 5 (2)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
今次地上啲雨水反射又真係好撚好J
無諗過所有畫實開最盡,張3070都只係去到60度
我係xbox 巴打更新完,D測速、跳山、drift 完全無反應. 直行直過….
bug左 我PC都係
第一次玩fh系列
想請教下點搵錢係最有效率?
玩solo event係咪會根據你架車嘅lv黎比返相應嘅對手你 唔使好似nfs咁瘋狂升車?
搵錢最有效率嘅方法你已經錯過咗

而家都仲可以afk賺錢賺經,不過少過之前
開頭盡量唔好買車 wheelspin俾咩車就用住先
升架車唔好改爆 會好難揸 建議最多跳一個grade
做story全部攞3星拎免費車都係好選擇
V10全3星送Jesko可以輕鬆過speedtrap speed zone danger sign
啲越野賽好難玩
地圖啲故事比賽點唔見晒既

14點super wheelspin + wheelspin
等我刷返幾百點聽日抽先 啱啱同同學練完發覺我揸車真係好廢 淨係識得刷
順便問下,大家打開咩難度?
上代打開專業,今代專業由尾追到頭有d難
好似話今集最高難度好似開掛咁 唔知點解都可以跟得上
AI難度有BUG 之前話過會FIX 但唔知FIX左未
reddit見過班仆街ai轉彎入水都唔減速
掛機大法發現原來PC版撳住個加速制之後win+g 就可以放手
Fix咗,直接開驚就用到,force feedback一切正常。
而家掛50 laps會唔會俾官方ban
個baja bug 有d難解
個拓荒者門係邊?
玩到好頹 點渣極都炒
玩比賽冇次衝到線 測速之類既任又拎唔到3*
上面好似有巴打話玩 V10 個任全三星會送部車
用嗰部車就輕鬆解到 測速嗰啲 3 星

我都係悶悶地入去揸一兩個鐘就出返嚟
啱啱先買到部林寶 sesto
跟自己節奏玩就得 唔使太灰
想問下各位巴打
G923點解我覺得個軚好重,好似lock死左咁
搞到行真路都會左右片
可唔可以同小弟分享下g hub settings 同game settings
有無force feedback?
如果無可能要用依個方法

https://youtu.be/3kX2lJEW5zU
有force feedback
我係g hub個道tick左20% non force feedback gamexxxx 個個option
較完之後係出邊個軚係輕左既
但一入番game又鎖番實 個feel就好似100%咁
關唔關事

其實我唔係好分得清
Force feedback
Centre spring
阻尼

邊個會影響到個軚盤既輕重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞