Xbox Series X/S 討論區 - FullPriceIsArt(18)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
有Game Pass 其實已經可以唔駛買gamehttps://youtu.be/kCUeMz9nI6o
最快下年一月
想買xbox x打機
但炒價5980係咪算唔過分

見佢跟1年pass 覺得算係咁
依家都唔知點先買到
5980 包唔包 1 年 PASS 先
我上個禮拜講過有 5 隻機 4836 包 1 年
都係得兩三個 PM 我

而家冇晒
時也命也
一陣間去買
巴打建議應該點樣揀xbox series x定係series s?
見到PS5咁多人搶, 以為大家都等緊PS5
而家先知原來Xbox都咁多人玩, 我仲一直以為xbox都係冇咩game
買到一定係X
一定係優先買X
其實

神機有 GAME
XBOX 冇 GAME

呢句 SLOGAN 要俾幾多宣傳費
錢唔係問題既話xsx 有貨一定買x, 話哂都有1 tb 同4k
我本身都係玩開ps ,但係抽左成年都抽唔到ps5,再加上其實好多game 都係共通,之後再比較既已經係性能同有無貨既問題,性能既野我識條鐵,反而game pass 我見有d 我本身想玩但係未買所以就沖左xbox
Series S 唯一吸引既地方係平啲同體積細舊啲?
Xsx 原來都冇貨?
我都係搞左一年都未買到ps5,所以先睇下其他機款
xsx 我9月個陣搵足元朗,深水埗同旺角既game 鋪先搵到一間淨係食骨既鋪頭
xss 你當係好似ps4 slim同ps4 pro咁樣比會易明d,
機能差少少,但係同xsx 係同一世代
我覺得係可以舉例

X = 3080
S = 3060

同世代咁啦 , 舉例個型號
係咪要專業玩家先睇得出xsx同xss既分別呢?
我怕買左都分唔出
同埋而家多唔多遊戲玩到4K畫面?
你用4k電視玩就會睇得出好大分別
無比較就無傷害,本身2k 都靚
我睇官網有374 games, 即係呢374 games隨便玩邊隻都得?
我諗定期會有新games, 但係會唔會定期有部分games下架?
早排喺石門見到有間鋪仔寫住行貨s連6個月pass $28xx
附近嘅巴打可以去睇睇
只要喺 game pass library 入面嘅 game 就全部都玩得,不過會有少部份 game 會係 PC only,咁用 console 就玩唔到 (例如 AOE 4 / Humankind)

我諗定期會有新games, 但係會唔會定期有部分games下架?

新 game 上架通常月頭月中各一次,落架就唔定,但通常會早半個月通知邊幾隻落架

同埋啲 game 大部份都留半年/一年以上先落架,有心玩嘅話正常實爆到機
仲有光追/60fps呢
原來就嚟1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞