Xbox Series X/S 討論區 - FullPriceIsArt(18)

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
你可以開group 放d apps 入去, 再將個group add 去home 嘅第一格, 咁你開機時, 撳個下掣就一定去個app group 度
之前比左部ps4老母用嚟睇Netflix 佢都識用
但要耐心啲教老人家
其實櫻井唔係老任社員
同埋佢乜平台嘅game都玩
依家只係買部機唔洗ff咁多
佢喺埋老任頻道幫手推廣xbox
暫時玩左4日series s 以下主觀感覺評價
本人平時有玩開PC, 張卡係2080ti
買S最主要係因為佢價錢好友善,想玩佢既game pass 遊戲同埋想試下係50吋電視打機既爽快感

畫面:其實最大考慮都係呢樣 開頭睇左好多YouTube 睇吓series s 畫面放上大電視到係點樣,到依家買左機後,真係玩落覺得真係唔係差,我個人都算畫面控,玩BF 呢類新遊戲 絕對唔失禮,仲要穩定地順,同未試過有彈game 過熱問題,玩佢個d Xbox 優化遊戲(FH, 人中7,gear系列)畫面真係好靚 ,除非你擺部series x 係隔離有比較先有傷害。

遊戲:我自己比較單機派玩家,其實最主要都係睇吓game pass 既遊戲岩唔岩玩,依家佢d口味好中我,仲會每個月落新遊戲落黎,真係好正,好似個個月有得拆禮物咁,真係好好既體驗
至於大廠遊戲,佢好多都有得買黎玩,絕對唔係沒遊戲玩,例如我想玩好耐既red dead2, 等緊佢特價既既farcry6, 不過ps獨佔既遊戲沒計啦

外觀:白色細細部 加埋個白色手制,真係好靚,簡潔又易襯屋企既擺設

容量:最多人討論 得500GB, 實用得360GB左右 驚唔夠位擺遊戲,我自己依家就擺緊5隻遊戲,都仲有空間可以擺多一至兩隻遊戲,其實我自己就覺得都好夠,有d遊戲玩完就Del 其實問題唔大,何況手就得一對 你擺咁多隻係到都沒用 好好體驗感受完隻遊戲先係重點

總結我覺得呢個價錢絕對收貨,仲有少少嘆為觀止,日日開心使用中。
與其諗點樣抽ps5, series x,或者去食炒價,不如正正常常買部新世代主機玩住先,唔好呃自己6000買部炒價機係正常啦
而且依家仲要無啦啦免費推隻halo infinite multiplayer 出黎 殺所有玩家一個措手不及,真心覺得xbox 係有心搞好呢世代主機戰場 入手不虧
櫻井唔係員工但都差唔多係老任家系
岩田聰同宮本茂帶佢出身
project sora又係老任出錢

不過亦因為佢唔係員工先可以喺famitsu專欄暢所欲言
又可以做TGS總評審
講到方便⋯我用apple hdmi ipad駁電視比老母睇
佢嫌ipad mon細
MS自己都有wireless hdmi俾surface用
xbox用唔用到?
今日好多大舖好似返咗啲貨,想買的師兄可以落去睇吓
halo beta 開始
我都係等緊ps5, 等住黎玩
佢個手制如1000蚊樓下都重叫買得落

過千真係唔值
有冇人知xbox Disney+有冇4K
純分享:買完部 xbox s 體驗冇想像中咁差喎!(3)內容有強大水人買既來內容,未滿 18 歲入黎前請三思
https://lih.kg/2754247
xsx Disney+有4K

Coming Soon to Xbox Game Pass: Evil Genius 2, Exo One, Undungeon, and More

https://news.xbox.com/en-us/2021/11/16/xbox-game-pass-news-update-november-2021/
好感動,如果有巴打同我一樣人生第一部遊戲機係xbox,應該好感受到xbox個種反差

好似終於有唔少人識欣賞巨硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞