大家有無同大陸人相處既經驗?

421 回覆
721 Like 20 Dislike
其實無乜咩人講野會直到香港人咁
就算鬼佬都會small talk下先
on the other hand overseas有班支狗會開班教人點入big4 比apt test題目教你ac同pi mi點答
不過都好肯share interview questions反而local white forum就唔會share q話unfair 個forum同連登好似都係check下大家application progress
我淨係知大陸人嘅話 每次食完lunch返office
都會聞撚到好大陣臭味 辣油味
我見識過最正嘅女都係四川妹
飲食文化相差好大, 同個人衛生程度真係同香港爭好遠
咁你覺得香港讀書生活點?咁你係咪都會移民去第度?
連登仔一向為屌而屌
講真master同學好多係大陸人
都不乏好多小粉紅la 同佢地真係溝通唔到 睇到都覺得ON99 成日係朋友圈POST 垃圾 個個畢業做MDRT
出到黎做野都識左好多香港同事朋友la so far 都有幾個做到好朋友
拍拖都係同香港男仔 ...係大陸讀書個陣冇拍過拖 一心淨係唸讀書
暫時係到搵錢先 不過宜家香港未來大家有眼睇
感覺都唔可以長留
第1次咁癲
應該係原本香港果班開始退休,無local 做下層d 位
樓上上巴打做邊行 , 一半人都係“同胞”應該係金融業?
我想知你嗰陣啲同學會唔會知道你立場同佢哋唔同
你咁講英國人講嘢夠兜哂圈
係代表咩意思??
意思係指“唔老利”, 食女錢人哋畀會折墮
我儘量唔同佢地講la 間唔中睇到我fb都會知
果d極端小粉紅我好早已del contact
邊個折墮 本人定係俾錢嗰位
真心佩服你係咁嘅環境咁多年仲可以堅持做自己
不嬲女錢都係自費
welcome to 香港 🙏🙏🙏
仲有分享下點呃綜援呀 點攞公屋咁囉
當你知道共產黨幾咁黑心殘忍就唔會堅持唔到

有咩想知再答
無咁高尚

ching係去summer winter exchange定sem
summer winter啲人係廢啲wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞