(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(7)

1001 回覆
195 Like 2 Dislike
攬住塊洗衫板肋骨撞肋骨,成皇志你enjoy 嗎?

佢本身係三張幾大叔
有個鍾意自己條件唔差嘅女仔
執到啦

不過瘦田無人耕
耕開有人爭
有選擇困難症
春巴,我想申請做成皇志條𡃁 可以嗎?

做靚
還我布甸呀

個個女角都有人改但布甸冇

成皇志你個花心蘿蔔

巴打

你何必呢
Humphrey

佢本身係三張幾大叔
執到啦

不過瘦田無人耕
耕開有人爭
有選擇困難症

你好叫成皇志修心養性
唔好有我仲周圍搞搞震

仲有我哥點解要同管雞一齊呀 我唔要佢做我阿嫂 第日朝見口晚見面 好好玩咩

春巴好勤力啊 多文多文
管雞

佢本身係三張幾大叔
執到啦

不過瘦田無人耕
耕開有人爭
有選擇困難症

你好叫成皇志修心養性
唔好有我仲周圍搞搞震

仲有我哥點解要同管雞一齊呀 我唔要佢做我阿嫂 第日朝見口晚見面 好好玩咩

春巴好勤力啊 多文多文

最慘慘豬既係,佢最後揀布甸

佢本身係三張幾大叔
執到啦

不過瘦田無人耕
耕開有人爭
有選擇困難症

你好叫成皇志修心養性
唔好有我仲周圍搞搞震

春巴好勤力啊 多文多文

最慘慘豬既係,佢最後揀布甸

你咪亂講
我硬係覺得布甸而家係扮積極玩讓愛
管雞

咁快又有第個
果然是G
可唔可以俾多少少文 等兩日 睇兩分鐘
申請 若元要做成皇馬頭馬之一
申請 若元要做成皇馬頭馬之一

你申請做阿拉燈神好似好d喎
成皇志收𡃁前要經過我嘅審批先
推文先
文呀

你依排無出現過
有乜睇法

你依排無出現過
有乜睇法

呂靜宜追問Humphrey何時與管佳莉在一起,我則與管佳莉到了CAFE的陽台。

「估唔到妳同咗Humphrey一齊?」

「成皇志,你係咪…怪我同你分手後,咁快就同第二個一齊啊?」

管佳莉這個問題讓我認真去細細思量,一會兒我才道:「我當時聽到妳同周平泰一齊,我真係有啲唔開心,妳咁快同第二個一齊係咪無鍾意過我呢?但之後我諗清楚,可能妳係我嘅初戀啦!加上我得唔到妳,我一直將妳嘅優點無限去放大,我鍾意嘅可能係我心目中嘅管佳莉,而依個咁完美嘅人,從來未係依個世界上出現過!」

管佳莉沈吟了片刻,才道:「我的確唔係你諗到咁好,你既然講得出依一番說話,睇嚟你已經放低咗,唔再介意。」

「嗯,我估唔到自己有勇氣可以係妳面前講出依番說話。」

「嗯,同你分咗手之後,我先至重新認識你,你同以前簡直係第二個人咁。」

「係咩?有啲咩唔同啊?」

「你好似成個人突然間脫胎換骨咁,思想成熟咗好多、有主見、有勇氣。」

「嗯,其實我份人就比較低調,唔鍾意出風頭,所以妳唔察覺嘖!依家妳終於發覺到我一直隱藏嘅優點喇!係咪走漏眼呢?或者妳重新考慮我喔?」

話畢,我們相視一笑。

這一刻,我終於完全放下了一直以來對管佳莉的執著,我們之間開始以另一種角色,去延續我倆的緣分。

我突然問道:「係呢?妳同Humphrey幾時一齊架?」

「你講溫侯啊?」

「溫侯?原來Humphrey個中文名叫溫侯架?等陣先,佢姓呂,加起嚟咪叫呂溫侯囉!哈哈,呂溫侯咪即係呂布,唔怪知得佢一直唔講自己中文名叫咩啦?唔好意思,可以入番正題喇!」
「你都知我同媽媽嘅關係唔係咁好啦!前排琛琛發生咗事,我有時攪到好夜先返屋企,媽媽好唔鍾意,我地嘈咗幾句,佢就打我,我手臂留有傷痕,上次跟靜宜車,畀佢地屋企人發現,溫侯讀醫就幫我包紮。之後琛琛自殺、同蓮蓮決裂、同屋企人關係又唔好,咁多樣野加埋嚟,我情緒好差,嗰陣好彩得溫侯開解我,我先可以捱過去,佢仲同我媽咪講話如果再打我就報警,我媽咪話趕我出街,佢話有需要嘅話可以搬去佢屋企到住,佢長期住宿舍,可以空間房出嚟比我。」管佳莉甜絲絲道。

老實說,如果我是管佳莉的話,遭到接二連三的打擊,突然有人雪中送炭,我亦會很感動。

管佳莉突然一臉愁容,問道:「你覺得佢係咪認真呢?佢條件咁好,我怕我配佢唔起啊!」

「唏!邊個話妳配Humphrey唔起架,Humphrey係呂布,妳管佳莉就係貂蟬,郎才女貌,天生一對,將來呢!佢就做大醫生,妳地結咗婚之後就生咗個女,過住啲好幸福好快樂嘅生活。」

管佳莉聞言羞紅著臉,啐道:「我會考都未考,幾時得嚟結婚生仔啊?」

我想起了那天,失落的我很羨慕管佳莉一家三口幸福地過日子,而現在我真的衷心希望,管佳莉與Humphrey的將來亦是朝著原來的方向前進。

管佳莉,妳要幸福啊?

管佳莉道:「成皇志,你都要幸福啊!」

我愕然瞧著管佳莉,她道:「琛琛件事話畀我聽人生無常,幸福唔係必要,當幸福係眼前就要捉住,好好咁珍惜,靜宜係個好女仔嚟,你要好好對人啊!」

此時,呂靜宜與Humphrey亦走出了陽台,呂靜宜與Humphrey異口同聲道:「你地傾啲咩話題咁好傾啊?」

我與管佳莉異口同聲道:「傾緊你地啲野囉!」

我與管佳莉相視一笑,呂靜宜與Humphrey現出了一臉疑惑的樣子。

(完)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞