(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(7)

1001 回覆
195 Like 2 Dislike
3條j 爭2 條女,打到最終無人有得屌,然後我要曬

可能最後房侍農奮勇戰死

長眠浩園

魔警終須一死
身邊成日死人就快同金田一、柯南同級
其實管佳莉做錯左啲咩搞到咁多人厭惡佢
屌好撚緊張
春巴唔好呀....
如果真係要有人死可唔可以死快d...唔好受咁多折磨零肉....
管佳莉瞧著布正麗,道:「布甸,妳都要幸福啊!無論點,我都支持妳。」

「唏!我依家最幸福嘅就係賺錢,唔講喇!電話響,有人叫外賣啊!」

管佳莉瞧著布正麗的背影不禁搖頭,戀愛經驗豐富的她察覺到布正麗與成皇志之間若有若無的情愫,她希望成皇志、呂靜宜和布正麗三人亦同樣可以得到幸福,但真的可以嗎?

此時,她放在桌上的手機響起,她發現手機屏幕顯示致電給她的居然是周平泰,她立時按下取消掣,拒絕接聽對方的電話;可是未幾周平泰再次致電給她,她走到了陽台,按下了通話掣,冷冷地道:「你打嚟做咩?」

手機彼端傳來了周平泰的聲音:「莉莉,我好掛住妳,我想聽到妳把聲。」

「我同你分咗手架喇!我無野想再同你講。」

「莉莉等陣啊!唔好收線,我有關於顧琛琛嘅野要同妳講。」

管佳莉怒道:「你仲敢提琛琛?琛琛係畀你個衰人害死架?」

「唔係咁架!莉莉,雖然我有份,但係害到顧琛琛咁慘嘅人係第二個,如果妳想知道係邊個,妳依家一個人嚟8座喔!我咩都同晒妳講,但係只可以妳自己一個嚟,如果有其他人跟住嚟,妳永遠唔會知道真兇喺邊個。」

「我點知你會唔會呃我啊?我唔會嚟?」

「妳會嚟,顧琛琛係妳好朋友,佢死得咁慘,妳唔想知邊個係真兇咩?我依家喺8座,妳嚟到再打畀我啦!到時見…」

「喂!喂!」

電話的彼端傳來了一陣長響,周平泰已經掛上了電話。

管佳莉瞧向正在工作的布正麗,她很想把事件告知對方,但又想到周平泰說只准許自己一人前往,她天人交戰,究竟要如何選擇呢?

她有了最後的答案,既然當初她決定自己一人去找周平泰探問顧琛琛的下落,現在為了得知害死顧琛琛的真正兇手,她亦願意孤身赴會。

布正麗走到收銀處接聽電話,電話彼端傳來一把女聲:「喂,係咪啫喱啊?」

「妳係阿芳?」

「係啊!我想叫外賣啊!餐蛋麵、焗豬扒飯,兩杯凍咖啡,妳送嚟8座12樓1233室喔!」

當布正麗放下了電話後,抬頭一看,發現管佳莉已經不知去向。

(待續)

兩個都去8座,邊個會死呢?

或者死晒

又可能另有其人

安已不
唔好咁殘忍啦春巴
雖然布甸同我爭成皇志 但不過唔好整死佢啦

管雞 唉 我唔想佢做我阿嫂 但整死佢又好似好衰咁 同埋班人太變態

可能係你死

之前你都做咗咁耐女主

😳

係咪要做到咁先
你收埋我都好 都唔好要我死呀
世界咁大 我乜都未睇過
3條j 爭2 條女,打到最終無人有得屌,然後我要曬

可能最後房侍農奮勇戰死

長眠浩園

農師弟而家都冇咁乞人憎啦
唔好咁殘忍啦春巴

管雞 唉 我唔想佢做我阿嫂 但整死佢又好似好衰咁 同埋班人太變態

靜宜 春巴加左我賠率啊 點算啊

你唔好有事 我地好朋友嚟
唔好又玩強姦布甸呀,之前已經玩過,雖然姦唔到
唔好咁殘忍啦春巴

靜宜 春巴加左我賠率啊 點算啊

布甸呀
無撚腦 真係臭雞 只係識用個閪諗野

管佳莉會唔會係咁多個女角之中最乞人憎

我發現漂白唔到佢

乞人憎嚟講首推楊鳯瑤
有種好撚嘈好滋擾嘅感覺

第二應該係佐佐木希
無撚腦 真係臭雞 只係識用個閪諗野

管佳莉會唔會係咁多個女角之中最乞人憎

我發現漂白唔到佢

乞人憎嚟講首推楊鳯瑤
有種好撚嘈好滋擾嘅感覺

第二應該係佐佐木希

你咁講 楊鳳瑤又真係幾嘈下
Daily push
老闆道:「布甸,啲外賣準備好喇!麻煩妳做一次跑腿。」

「哦!好啊!」

對於管佳莉的行蹤,布正麗沒有放在心上,她提著兩袋食物離開了CAFE。

十分鐘後,呂氏兩兄妹到達了CAFE樓下,Humphrey道:「靜宜,妳都好唔通氣嘖!明知我約咗莉莉,妳都夾硬要嚟,妳自己都有拖拍,妳去搵妳個成皇志啦!」

呂靜宜搖頭道:「唔得啊!佢依家同房沙展有正經野要做,我唔可以成日煩住佢架!」

Humphrey嘿嘿笑道:「估唔到妳會咁為人著想喎!睇嚟終於搵到人嚟治我地呂家嘅小公主喇!」

呂靜宜伸出手指指向Humphrey道:「警告你啊!你唔好喺成皇志面前亂咁講野啊!佢對我印象好好架!」

「音樂老師最近同媽咪投訴,話妳成日走堂唔去練習,妳肯定成日掛住拍拖啦?」

「咩啊!咁拍拖係咁架啦!你同管佳莉咪又係成日見面。」

Humphrey擺起了哥哥的架子道:「我真係要叫成皇志好好督促妳去練習。」

「如果你咁做,我將你啲衰野同管佳莉講。」

Humphrey一臉自信地道:「唓!我有咩衰野畀妳威脅啊?」

呂靜宜悄悄聲道:「你衣櫃上面有個黑色鞋盒,啲舊CD裡面,我發現咗啲四仔啊!」

Humphrey又羞又怒,道:「妳好無品,偷睇我啲野。」

「我無心架!媽咪叫我幫手執屋,我無意發現架!」

「嗰啲…係…妳都知道我讀醫科,我對…人體結構要有一定嘅認識,嗰啲係…參考資料嚟架咋!」

呂靜宜眨著眼,猛地點頭道:「嗯唔,我真係信架!我會將你依句說話一字不漏話畀管佳莉聽,信唔信就睇佢喇!」

Humphrey聞言高舉雙手作投降狀,道:「OK,我地君子協定,大家唔講大家衰野!」

「咁先係喔嘛!你好我好大家好。」

Humphrey把食指放在唇上,道:「殊!入去喇!唔好再講。」

Humphrey推開了門,他與呂靜宜走進了CAFE,發現管佳莉並不在CAFE裡,他道:「咦!奇怪喇!二十分鐘前,莉莉同我講,話佢已經坐低咗架!依家佢去咗邊呢?」

呂靜宜道:「布甸。」

CAFE老闆從廚房走出來道:「布甸去咗送外賣啊!咦!Humphrey嚟咗啊!」

「HI!師兄!你見唔見我女朋友啊?」

CAFE老闆道:「我頭先見佢出咗去,我仲以為佢去搵你添!」

「無喎!」

呂靜宜道:「唏!你咁緊張仲咩嘖!依個世界有手提電話架!你打畀佢啦!」

Humphrey多次致電給管佳莉,可是都沒有人接聽。
二十分鐘前,管佳莉離開了CAFE,為了得知真相,她孤身一人去找周平泰。

她對周平泰抱有戒心,所以她致電給周平泰,相約在一間士多前等候。

有其他街坊在附近看著,她相信對方不敢胡作非為。

她放下電話不過兩分鐘,周平泰便出現在她的面前。

周平泰瞧見她,神情激動,道:「莉莉,可以再見到妳真係好啊!」

正當周平泰打算把管佳莉一抱入懷的時候,管佳莉戒懼地退後了一步,道:「夠喇!周平泰,唔好再做戲喇!我唔會再上當,你講過你會話畀我聽害死琛琛嘅真兇係邊個?」

周平泰握著管佳莉的一雙柔荑,道:「莉莉,我知我以前對妳講過好多大話,但係妳畀次機會我喔!我真係愛妳架!害死顧琛琛嗰三個人真係好恐怖、好變態架!佢地唔係淨係虐待顧琛琛一個,依家佢地仲虐待緊另一個女人,每次我見到咁嘅情形,我都想嘔啊!如果佢地知道我同妳講佢地嘅野,佢地一定唔會放過我架!我地一齊走喔!去大陸、去台灣、去泰國,妳鍾意去邊,我都陪妳去。」

管佳莉甩開了周平泰的手,道:「夠喇!周平泰,我地分咗手架喇!無可能再係埋一齊,你有份害死琛琛架!你應該同警方交代一齊,頂證害死琛琛嘅真兇。」
周平泰雙手掩面嘆了一口氣,片晌才放下雙手道:「莉莉,妳講得啱啊!我都唔想再係咁,有啲野都應該要作出了斷。」

「你肯聽我嘅說話?」

周平泰指向前方,道:「前面係大馬路,我地喺依度行過去,都夠時間交代晒所有野,妳聽完之後,再決定點做啦!」

管佳莉循周平泰所指的方向望去,由這裡穿過8座便是大馬路,路程只需三分鐘,看來並沒有什麼不妥。

於是兩人並肩而行,周平泰亦開始交代事情:「幾日前,嗰三個男人帶住一個大紙箱嚟到我屋企…」

周平泰把事情交代完畢,他們正好經過8座,管佳莉訝道:「你話佢地帶埋個女人去你屋企,咁佢地依家喺邊啊?」

周平泰的步速減慢,她不禁回頭向周平泰瞧去。

周平泰現在所處的位置正好阻擋了後方的視線,蟄伏已久的劉星祖從一旁燈光昏暗的走廊悄悄現身,管佳莉的注意力完全集中在周平泰那裡,還沒有發現異狀,劉星祖已經用沾了哥羅芳的毛巾掩在管佳莉的臉上。

管佳莉膛大了雙目,想作出掙扎的時候,她嗅到了一陣刺鼻的氣味,眼皮無力地耷拉,失去知覺的她被劉星祖拖進了走廊。

周平泰用手撫著管佳莉的臉,臉上掛上了複雜的笑容,道:「莉莉,點解我畀晒機會妳,妳都唔珍惜啊!妳唔好怪我啊!係妳迫我架!」

周平泰彷彿看到管佳莉將會重覆著顧琛琛與范倚敏的命運。
周平泰雙手掩面嘆了一口氣,片晌才放下雙手道:「莉莉,妳講得啱啊!我都唔想再係咁,有啲野都應該要作出了斷。」

「你肯聽我嘅說話?」

周平泰指向前方,道:「前面係大馬路,我地喺依度行過去,都夠時間交代晒所有野,妳聽完之後,再決定點做啦!」

管佳莉循周平泰所指的方向望去,由這裡穿過8座便是大馬路,路程只需三分鐘,看來並沒有什麼不妥。

於是兩人並肩而行,周平泰亦開始交代事情:「幾日前,嗰三個男人帶住一個大紙箱嚟到我屋企…」

周平泰把事情交代完畢,他們正好經過8座,管佳莉訝道:「你話佢地帶埋個女人去你屋企,咁佢地依家喺邊啊?」

周平泰的步速減慢,她不禁回頭向周平泰瞧去。

周平泰現在所處的位置正好阻擋了後方的視線,蟄伏已久的劉星祖從一旁燈光昏暗的走廊悄悄現身,管佳莉的注意力完全集中在周平泰那裡,還沒有發現異狀,劉星祖已經用沾了哥羅芳的毛巾掩在管佳莉的臉上。

管佳莉膛大了雙目,想作出掙扎的時候,她嗅到了一陣刺鼻的氣味,眼皮無力地耷拉,失去知覺的她被劉星祖拖進了走廊。

周平泰用手撫著管佳莉的臉,臉上掛上了複雜的笑容,道:「莉莉,點解我畀晒機會妳,妳都唔珍惜啊!妳唔好怪我啊!係妳迫我架!」

周平泰彷彿看到管佳莉將會重覆著顧琛琛與范倚敏的命運。

係莉莉...

唔好呀......
一開頭男主跳樓前唔係見到管佳莉咩?
好波
之後到布甸送外賣上門
之後到布甸送外賣上門

甜完先俾人救翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞