(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(7)

1001 回覆
195 Like 2 Dislike
之後到布甸送外賣上門

甜完先俾人救翻

唔好呀
條Q叫緊糊了
條Q叫緊糊了

一陣捉埋你上去
除左管雞之外其他女角有事即刻罷睇
唔好啊......
春巴未打待續
係咪仲有
春巴未打待續
係咪仲有

心水清
春巴未打待續
係咪仲有

心水清

等梗
一開頭男主跳樓前唔係見到管佳莉咩?

好難理解咩

好難理解咩

主角回到過去改變左命運
唔好有強姦好嗎
你搞一個管佳莉好喇,咪搞埋布甸

可能最後係啫喱通知成成救管莉

好大機會啫喱無意發現管莉被X, 暗中通知成成救管莉/她們兩人
差不多完post喇

未正評嘅爸絲打

唔該
點解humphrey叫餐廳老細做師兄?
係咪想打師傅
係咪想打師傅

之前提過間餐廳係佢啲港大師兄開
差不多完post喇

未正評嘅爸絲打

唔該

正左
差不多完post喇

未正評嘅爸絲打

唔該

正評

男主返到1998年之後
平行宇宙嘅時間線已經改變咗
特登開個ac嚟正評
文呢
正評正評正評正評正評正評正評正評正評正評
係咪想打師傅

之前提過間餐廳係佢啲港大師兄開

sorry罰自己重睇
柳豔拿著手機邊走邊聊,道:「係啊!鳳瑤,我畀完樽藥酒杏婆,我就行番嚟,之後一齊去荃灣食米線啦!唔會好耐,我依家都喺杏婆樓下,十五分鐘一定得啦!到時再打畀妳啦!妳等我一陣啦!好啦!拜拜。」

上次,柳豔與楊鳳瑤參加了杜區中心的探訪獨居老人活動,認識了獨居老人杏婆,杏婆患有風濕,柳豔家裡有一支藥酒,對舒緩風濕很有效用,於是這天她便把藥酒拿來給杏婆。楊鳳瑤因為嫌惡石梨8座龍蛇混雜,所以沒有與柳豔同來。

柳豔到了杏婆位於十一樓的家,柳豔拍打鐵閘,道:「杏婆,阿豔啊!妳開門啦!」

過了一會,大門才緩緩打開,一名年屆八十的老婦人佝僂著身子,那老婦人瞧見了柳豔,咧開嘴笑道:「阿豔,咁好嚟探杏婆啊?」

「係啊!杏婆,我帶咗支藥酒嚟畀妳啊!」

柳豔走進了杏婆的屋子裡,杏婆倒了杯茶給柳豔。

「唔該啊!杏婆。」柳豔接過茶杯道:「杏婆,妳坐低啦!妳有無邊度見痛啊?我幫妳捽藥酒。」

「阿豔,妳真係乖喇!」

柳豔替杏婆塗藥酒按摩痛處,此時一陣聒噪的音樂聲驟然從上層傳來。

由於事出突然,柳豔與杏婆都嚇了一跳。

杏婆抱怨道:「哎呀!樓上班死飛仔,又嘈喧巴閉喇!」

柳豔忍受不了那陣聒噪的音樂聲,雙手掩著耳朵,她提高了聲量,道:「杏婆,樓上成日都開到咁大聲架?」

「係啊!最近樓上有班死飛仔搬咗入嚟住,兇神惡煞架!三更半夜都開到個音樂大大聲架!唔理人地第二朝要返工,有次我仲聽到有女人慘叫聲添!都唔知有咩人喺間屋入面?」

「吓!佢地唔會理下街坊感受嘅咩?咁樣好滋擾嗰喎?」

「佢地唔聽人講架!你叫佢聽音樂細聲啲呢!佢地講晒粗口架!」

「咁自私唔得嗰喎!依度又唔係佢地住晒,我上去同佢地講。」

「吓!阿豔,妳一個女仔人家唔好上去啊!嗰班死飛仔無性架!」

「杏婆,妳放心啦!我上去同佢地講道理嘖!」

柳豔向杏婆問明了那班人居住的地址,便離開了杏婆的家,走向上層1233室。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞