(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(7)

1001 回覆
195 Like 2 Dislike
我相信學姐唔會有事嘅 嗰個情景只不過係伏筆 為大鳩志往後提供線索

真係咁咩

你想點樣

學姐個款都似短命種
久違嘅學姐同楊鳳瑤再度出場

耐到就黎唔記得有佢地存在

佢地好快就永遠都唔會存在架喇

佢地好快就永遠都唔會存在架喇

學姐係咪處?
學姐係咪處?

學姐可能為左搵錢比屋企人,出黎做過g?
學姐係咪處?

我要做嫖客
學姐係咪處?

我要做嫖客

學姐係咪處?

我要做嫖客

380 2q
今天無文
各位早啲瞓
學姐係咪處?

我要做嫖客

380 2q

HJ兩Q,賓周都損
LM 通宵睇完

不過咩係人魚吉娣貓 唔敢睇
LM 通宵睇完

自己上網打 hello kitty 人頭,搵下
學姐係咪處?

我要做嫖客

380 2q

HJ兩Q,賓周都損

對波都玩到一q
LM 通宵睇完

三五成群,灶底藏屍案d fd
無文,連推都10個鐘無人推
推希望今日有文
文呢
狀態不振

打緊

擠緊啲出嚟

等多陣
布正麗在CAFE工作了兩星期,她逐漸習慣這種新的生活模式,可能有了目標和責任,現在的生活雖然很忙碌及規律,每天放學後,就買菜回家預備晚飯給爸爸和榮仔,然後回到CAFE工作,大概晚上十一點才回家,回家後累得全身的骨頭都痠軟,可是比起以前百無聊賴與朋友在街上萬無目的地閒逛,她覺得現在的生活有意義得多。

譚慧詩與許詠欣到了CAFE找她,邀約她晚上到建華的家聚會,她都拒絕了。

譚慧詩道:「布甸,妳係咪撞邪啊?夜街又唔去,煙又戒埋,平時唔係返工,就返屋企做煮飯婆,妳咁樣人生仲有咩意義啊?妳幾時先肯醒啊?」

許詠欣道:「布甸,妳嘅風格轉晒喇!一個女人有咁大嘅轉變,十成十關男人事啦!講,妳鍾意咗邊條仔?我地識唔識嘅?」

布正麗沒好氣道:「無啊!」

譚慧詩訝道:「無理由無嘅?妳依家扮晒賢妻良母,攞明發晒姣啦!」

布正麗皺著眉道:「賢妻良母同發晒姣係兩回事嚟喎?老友。」

譚慧詩賊忒嬉嬉笑道:「咩無關係啊?淫賤住家菜啊!有無聽過啊?金花戲院依家上映緊啊!」

布正麗木然道:「無聊,妳地自便啦!我返緊工架!」

譚慧詩搖頭嘆道:「唉!心淡喇!布甸,妳以前唔係咁架!有異性無人性,許詠欣,妳話係咪喇?」

許詠欣搖頭道:「應該係妳個gag太爛嘖!」

「妳個gap就爛。」

譚慧詩與許詠欣結帳離去後,CAFE的門被敞開,一名金色及肩短髮的女生走進了CAFE,布正麗道:「歡迎光臨。」

「妳係…啫喱?」
布正麗與那人打了個照面道:「阿芳?」

阿芳道:「好耐無見喇!估唔到會係度見返妳?」

「係囉!妳搬走咗之後,我地都好耐無見,妳咁啱行過依頭啊?」

「哦!唔係,我條仔搬咗嚟附近住,我嚟探佢之嘛!佢本身同佢大佬住係尖咀,今日先搬嚟!講樣野畀妳聽喔!佢地同阿湯都係數字幫嘅人,我條仔大佬叫樂哥,同8座孖腸哥同輩架!妳有無聽過啊?」

布正麗臉色一沉,搖著頭道:「我同個仆街已經分咗手喇!佢嘅野唔再關我事。」

阿芳愕然,半晌才道:「哦!咁唔好講啲衰野喇!靜間我條仔帶我去篤波,佢嚟緊架喇!」

布正麗淡然道:「下次啦!我依家返緊工。」

CAFE的門再被敞開,一名金髮青年走了進來,阿芳向大門處招手,道:「喂!黎洪瑋,依邊啊!」

布正麗道:「歡迎光臨!隨便座。」

黎洪瑋打量著遠去的布正麗,道:「喂!阿芳,妳個friend嚟架!好得下喎!」

阿芳嗔道:「作死你啊!我喺到,你都夠膽明昅第二條女。」

黎洪瑋摟了阿芳的肩膀一下,哄道:「嬲咩嘖!傻妹,我幫阿祖留意下之嘛!佢無女調劑一下,依排好似食咗炸彈咁!有條囡砌下,脾氣應該會好啲嘅!」

阿芳道:「佢以前條仔叫湯仲謀,都係數字幫架!你識唔識得佢啊?」

黎洪瑋道:「識!條友得個樣之嘛!屎忽撞棍畀蛀牙睇中,講打點夠阿祖打喔!」

阿芳一臉羨慕瞧著黎洪瑋,道:「真係架!嗰時我住喺到,佢都朱斌仔都好出位嗰喎!」

「唓!阿祖加入數字幫嗰陣!兩條友小學都未畢業啦!」黎洪瑋道:「唔好坐喺到喇!去波樓篤波啦!搵日介紹條囡畀阿祖識,到時佢實覺得阿祖好過嗰個湯仲謀條濕鳩多多聲啦!」

(待續)
成皇志繼續神隱

休息中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞