到底我地比intel 撚左幾多年?

413 回覆
75 Like 182 Dislike
Gear of war
Halo
Forza
mac無人買都幾好笑
你觀察下你d朋友用macbook同windows notebook佔幾多%
如果係大學睇都起碼60%以上macbook
但係電腦唔淨係俾打機用
Amd 某啲咭都係用黎剪片好過打機

M1 pro直頭塞左幾粒prores加速器,對打機係完全冇用
多核就係好?咪玩啦
有幾多人會剪片
AOE flight sim
條友真係得啖笑
Low level
alderlake 好屈咁...
一部pc可以打機同剪片喎
點解要買多部mac
idog係咁話Apple幾勁幾勁
人地話佢打機廢
就答人Apple係用嚟揾食
support到大多數工業用嘅software先叫我
根本部野淨係做到creative啲野
你係講緊a記果啲professional graphic card?
其實我都好想知用果啲卡打機會點
x86 係垃圾都唔係第一日嘅事
唔好要求咁高啦
算高架啦
Intel mac 推咗十幾年都一片死寂, 佢轉埋arm 增加成本,只會更趕客
同埋mac 個market好細, 唔好咁天真,俾多十年佢都唔掂
jm9 大家玩開windows版啲廠商咪只出windows版
macbook pro點樣枱機
以整體home user 黎講,唔係咁多係hard core gamer。在呢群人以外,好多人會覺得自己部機玩到game係bonus, 但玩唔到就算,唔會為打機整多一部機。係打都買console 啦。
jm9幾時討論緊多核好唔好
你應該同樓主講
成個討論嘅重點其實係一班唔鍾意Apple/覺得Apple廢嘅人唔明點解MacBook咁多人買
alderlake岩岩睇左枱機個TDP真係覺得只係谷到peak performance, notebook果邊唔知gracemont會用少幾多電, 如果thread scheduler掟曬去p core做又係食電怪, 為左用少d電掟曬去e core又係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞