到底我地比intel 撚左幾多年?

413 回覆
75 Like 182 Dislike
唔知dgx2快定佢快,不過amd都就有新compute gpu出
ponte vecchio快過A100, 仲要係1U size = 4卡

DGX A100要8U放8卡, 密度低過x4 subsystem好多

DGX2 行V100唔好提啦, 大既係M1 Max 個neural engine性能, 但係M1 max用電少好多同ram唔夠DGX系統咁大

AMD食緊intel oneAPI條水可以直接用nvidia d code係佢d機上面行
你不如問下Intel要用幾多倍電同熱先追到人7nm
問題係TMSC用客戶D錢去做R&D
但intel要自己賣CPU去做
以前佢食最大份CPU差唔多壟斷咁賺再用舊錢去做R&D
不如話支國有民主
macos 爆含 vim 就係畀人用㗎啦,有咩問題?
況且畀extra錢二萬幾蚊,買嘅係processing power而唔係UI,因為二萬幾嘅mac同最平嘅mac嘅UI都冇分別。其實邊樣熟手咪用邊樣囉,係人用機,唔係機用人,使乜因為畀咗二萬幾,就特登唔用自己熟手嘅嘢,而轉用gui,純粹因為「畀咗咁多錢唔用好傻」?
Pv FP32:FP64仲要係1:1
不過都仲係A0 silicon ,要出街都仲要d時間,佢stacking順利應該唔會再delay

amd仲有rocm呢
佢100%唔係code佬啦
冇事改一兩隻字都要用gui都on9
windows server就話者

仲話記指令煩,我真係懷疑佢大學畢業未
佢仲要連console同terminal 都未識分
vi 我開頭都覺得好難記,用得多,肌肉記憶自然記得,而且唔使記晒所有指令,常用嗰幾個已經好好,都覺得難咪用nano囉,其實我都係用nano多。可能佢少喺shell做嘢啦
咪玩啦 幾粒m1x 先夠a100
dgx係行v100
AMD未發力果排
粒14NM++++++ 2核I3 4核I5 6/8核I7食左幾耐老本?
屌你老母
你都on9,打code唔洗打字?你system admin當自己programmer?平時淨係改下server settings?打code唔用GUI咁windows個visual studio係廢既?android studio係廢既?apple xcode又係廢既?
programmer點會淨係冇事改兩隻字?你冇撚野呀?啲code識自動生出黎嫁?咁唔洗請programmer啦,仲要話人大學未畢業?入server改兩個字都講得出,屌你老母臭閪
答我有咩programm改兩隻字就寫到出黎呀

臭閪
amd我真係唔知佢想點,I/N喺GPU條路度都係compute同gaming同一架構,A?你問下佢RDNA2幾時支援ROCm?
rocm bug到核爆其實有幾多人用仲有RDNA2係行唔到
玩Game? Apple食 iPhone/iPad 個 Game market 食到飽丶食到肚痾,仲邊洗搞Mac game……
寫過windows console program未?叫console有咩問題?咪又係command line interface,叫terminal會勁啲/差好遠/即刻high class左?唔識又係到跟住隻狗吠
dgx1呢
戇鳩仔,google下微軟 game pass 遊戲開發室 先出嚟柒
Radeon Instinct先用到?
dgx 1 = 4*v100
dgx a100先係行a100*8

有人實測過m1水平,大約係2080ti以上,m1max有人估計AI速度a5000左右,vram係shared得64gb所以應該會拖慢大datase training, 應該係v100單卡以上水平

mac mini with m1max組4機cluster 12萬內,平過新買dgx 1,但ram唔夠用可能要拖個大ram headnode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞