到底我地比intel 撚左幾多年?

413 回覆
75 Like 182 Dislike
有冇問題?
都未講vim要記一堆command先操作到,gui比你睇到晒唔洗背一click就係,根本用vim黎做regular daily work係唔會efficient同effective
啲embedded system隨時得個serial console點GUI editor
有啲得vi添
講緊2萬幾蚊買部macbook但條友用vim呀
有乜問題?
想知MacBook pro 用pr 剪片快啲定i9加3090快啲?
mac機有得用ios app已經屈機

超多手遊玩
GUI 對 sys admin 狗黎講,意義只係同一個 screen 可以出到幾個 terminal 黎做野
我諗上面無人真係做code 狗
如果真係識用vim 既人睇到你句野應該會笑死
識野喎巴打

不過講講下 Intel 就變成陳年 CLI vs GUI 既 holy wars
都仲未有人講到 emacs editor
屌大把host連gui都冇啊用console用咩
同macbook冇任何關係
IA64輸又唔只因為佢哋硬推又無apple咁足support嘅 AMD64嘅出現都係原因之一
冇ifan覆
講真我做工程既,mac一堆software都唔support,又打唔到機,買黎把鬼。
mac遲早有機打係大勢所趨
唔係要apple整game,係遲早d 新game全部都會有mac版
又黎用唔到翻工software
你要自備電腦翻工咩?
定係你放工要翻屋企OT
唔係咁關你部私人電腦咩事
去 YouTube 睇吓人地表演先出黎鳩UP OK?
唔比做freelance?
出片比較呢2間廠D cpu既youtuber會,可能係咁focus多左係呢方面。
tmux 撚表示你去由頭學過用terminal啦
Apple想多啲game support mac
佢support vulkan咪得囉
點解佢唔做而要推佢自己個死人metal
咁你就要問下Tim cook點諗啦
吓咁講真又幾可會返屋企剪片呀。
電腦最緊要梗係泛用性啦,為左剪片快D,犧牲某D功能?
唔支持intel都可以用AMD ga,但Mac就真係不了。
hhkb/60%表示
windows 11 年尾有apk 裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞