到底我地比intel 撚左幾多年?

413 回覆
75 Like 182 Dislike
又吹到咁大
Nvidia 開發緊下代grace啦
聲稱10倍x86添
咁請問你vim條 file path點黎
terminal又唔洗cd既咩
cd + tab 都可以好快,唔使switch 嚟switch去已經暢順好多
電腦,係用黎打機
打唔到機我理得佢曉幫我打飛機呀
個市場唔夠大邊會有game廠搞
如果apple定位係casual gamer,性價比又唔夠高
如果定位係 pro gamer, 性能又唔夠強
重點係apple根本唔打算target gamer, 講黎都晒氣
講正重點個fd買左部m1 MBA讀書,啲software 卡完呢樣卡個樣搞唔掂交唔切功課,最後要買番部win Notebook
聽講osx drive apple自己寫番,唔係a記卡一早炒左十世
btw apple條路跟本唔想搵A/N入黎,A/N本身做directx優化,另外支援opengl,但apple已經唔想你用opengl要迫人用metal
聽講仲告緊epic咪睇下unreal engine會唔會仲咁順灘幫你做優化,定係想要人用哂unity寫game
佢有份研發core 明顯勁過舊果個冇工程底既CEO
咪同apple話自己gpu 追到3080一樣咁on9
結果打機廢撚過3060
對grace嘅話就應該囉ponte vecchio黎打啦,sapphire rapids始終定位仲係general purpose gpu
你咁講呢個世界無晒創新無晒機遇啦
用黎砌excel?
synopsis嗰啲應該未支援M1
但可能同m1 max成本差唔多
Synopsys
其實有d CAD 已經有linux arm版
a100先係sapphire rapids同級product,TF pytorch有曬benchmark

grace係embedded device,唔同産品線
大學80%+文書工作
傳統MBA已夠
造假啦 intel咁多年都突破唔到,Apple得咩
係咪即係intel好多黑科技未用?
希望生生性性,我睇好新CEO,唸緊加唔加貨
係,幾千個row ,會死機
Intel用14nm打人7nm都唔係輸好多
你覺得邊邊個r&d勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞