Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
內MON??
yes 手有沙一掃就花左
知唔知沙嘅硬度係幾多?

「沙子最一般的成分為二氧化矽,通常為石英的形式」
二氧化矽嘅莫氏硬度大概係6-7
fold 3個Ultra Thin Glass只要莫氏硬度去到2就有少少痕
所以花都唔出奇
所以rip
好奇s22會點追最新果批既旗艦相機
IPhone:A15 電影模式
pixel:AI magic eraser
sony:一吋大底

***本身攝影能力都比各大廠追平 錄影更加唔洗講 是咪會***已死
我見到上面 leak S22 Ultra 啲相機 specs 已經一額汗,兩粒長焦都 nerf,sensor size 細咗,pixel size 又細埋,成像一定差過 S21 Ultra
以而家個spec嚟講
s21u係比較好嘅一個?
ultra啫 規格直情縮水 傳感器換新
s22 s22pro都未有 pro都縮水就
要比既仲有大陸廠既人像機皇vivo 又係贏成條街
本身等緊s22u 依一刻真係好猶豫等唔等好
換新傳感器唔一定會提升質素,底細咗就係細咗,吸光少咗就係少咗
[quote]冰貓獨家:
S22 Ultra後置相機規格
108MP HM3改進版 1 / 1.33 "0.8 um F1.8 FOV 85
12MP 0.6X 索尼 1/2.55" 1.4um F2.2 FOV 120
10MP 10X 新sony傳感器 1/3.52" 1.12um F4.9 FOV 11
10MP 3X 新sony傳感器 1/3.52" 1.12um F2.4 FOV 36

畢竟要塞spen

就睇三星個多攝融合算法有冇提升助攻
孝子一問
請問依家邊度買note 20 ultra最抵?
萬謝
部舊機爆到好難頂 靠巴打條link入左s20 plus頂住先 想問下有無話貼邊隻貼會無咁影響個指紋解散? 同有無機殼好介紹
我寧願唔要支死人spen 有無得將啲空位變做散熱\電池
有冇消息話s10幾時有android 12同 oneui update?
原裝貼咪算囉搞咁多嘢做咩
比較粗用 既爆mon
驚*
我呢幾從新過都係咁

利申:S20ultra
打個電話同tm roh講

我打算揀s22p算 照計散熱都好d
愛誰
https://youtu.be/8szUng_xHW4

還是愛我?
唔怕貴就Triskin / Hoda
尋日s20+ 兩隻色都有貨
今日就賣哂 睇黎呢度唔少人買左

多謝尋日巴打條link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞