Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
估唔到你唔知 一開頭咪講咗whatsapp有壓縮
(係sd相同睇相,因為一向whatsapp都會額外開一個係for壓縮圖片嘅預覽)

分享多樣野,因為依個機制,只要大家冇轉過手機,可能可以係部機入邊會搵得返N年前刪左既相(當然係whatsapp既預覽圖版)
三叔官網買野真係慘過食屎
明明話13號送貨 到宜家都唔見張單郁
有無巴打發覺S21U 上咗8月個update之後影相好唔穩定,尤其係高反差嗰時,同一情況下影幾張會時光時暗,有時仲要爆晒光tim
我9月27日收到機, 三叔官網可以10月5日SEND EMAIL比我話正在配送中
其實S21u我成日覺得d相成日好似out focus咁
而且放大又會濛濛地咁
我用左差不多1個月Z FOLD 3, 可能真係等S22U就換
缺點:
1. 重
2. 內MON睇16:9片係大加冇CUT野, 不過上下黑位睇落冇全面屏咁正
3. 外MON大窄, 打字比較煩
4. 內MON解像度有D唔夠
foldable定位仲係luxury device
外mon呢樣最倒米 但要整大個外mon就肯定會重啲
Ppi呢樣都真,個個屌s21+ 1080p,但其實fold 3換算ppi仲低啲
可能ROLLABLE會好D, 本來我都係想買N20U
現在等S22U, 正統N20U繼承者
可能因為我由XPERIA 1 4K 高PPI轉過黎先咁
唔係話粗糙, 顏色都好靚, 不過睇片因為有上下大黑邊影響觀感
Rollable起碼3年內都未必有
又係喎
唔怪得好似講緊同一樣嘢但其實搭錯線
睇返原來我睇漏咗你一開頭係講相簿先清
但我覆嘅都係矇係wts 然後就搭錯哂線各講各
S21u既巴打你地平時較mon1080定2k多?
一定係2K啦,又唔係食電好多
都可以一日一充
原來唔係差好多?
原生2K mon降1080p唔會慳電好多
學到野,即刻轉2k
唔知黎緊發佈會有冇s21fe
前排$900入咗隻 buds pro
但係點解錄音嘅時候
會變咗用手機內置收音咪嘅

駁落PC問題仲勁
Zoom偵測唔到隻buds pro做microphone

利申:已喺SmartThings啟用「用於通話」,亦試過reset
買咗a22 畀屋企人...佢以前用asus 有自動通話錄音
samsung 有無得set?

佢記性唔好有時緊要電話聽完要playback 返...
其實z Flip3同z fold3都唔係旗艦級嘅手機黎嘅。一定無得同旗艦級別嘅機比較嫁喎。
買z Flip3真係只係鐘意個摺機情意結咋。
我雙修11pro max 。z Flip3用黎電話 WhatsApp 最多連登下,都幾好用。係怕摺痕位出事同電倒水。
另外,最新個update之後,電量好似好咗少少咁,無咁倒。
flip有更新
有冇人裝左覺得有分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞