Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
btw呢個樣幾日系
等s22唔啱先買
好樣衰喎
咁都樣衰
想講買機送500蚊買果個S Pen 套仲未有貨比我拎
本身An Tab吸引力都有限
大部分app developer唔會去做optimize
用緊10e
最近部機有啲唔妥唔知點好

成日都出奇地熱
特別係側邊Bixby button落2mm左右嘅位置
係真係熱到焫手
仲要唔係打機,而係可能睇緊連登post或者普通上下網

試過入recovery mode度wipe system cache,都冇用

另一方面就係電量去得好快
成日一有機會就要叉電

拎唔拎去整好?
定係整得嚟不如換過
試下backup完factory reset 唔得就應該係硬件問題
咁三叔不如唔好出啦 無心賣就唔好開旗艦line,佢當fe平平地賣888就有得諗嘅
用E2200嘅話應該都壓得住粒U
睇下有咩app chur電先啦
佢啲exynos整完都唔知去曬邊 韓國消息話tab s8 ultra成本太貴,預計只會係指定地區限量發售,賣完就停產,咁好心佢就搭載e2200啦,跟888托咩
跟手機chip,仲要賣得貴,真係收皮
你講完我都即刻摸摸
係熱過其他位少少
但未去到焫手
lm
btw 有冇巴打聽晚會睇unpacked live?
之後仲有pixel接住
不了啦,又唔係Steve jobs 2.0,有咩技術大突破值得通頂追發布會
連登
用咗2個幾鐘,消耗38%電
ViuTV用咗45分鐘,消耗12%
呢個位咪就係soc同水碳散熱個位
試下forcestop+清緩存跟住重開,有時啲app bug鳩左就會瘋狂chur電。
用連登app喺回覆個screen特別會熱,幾分鐘就開始焫手
睇ViuTV,大概半分鐘左右(即係仲播緊廣告)已經會摸到嗰個位明顯發熱

但睇youtube又唔會咁
再唔係就del app重裝,禁止後台執行
unpacked係夜晚10點喎
pixel就要嘅
但pixel今年好似係幾吸引
應該會睇
即係咩
唔識咁technical嘅嘢
巴打今晚會唔會睇apple發布會先
連登好似有樣野叫動態貼圖,app版係特別chur電,因為你開住已經係咁chur gpu run個堆動態sticker

Viu app就出名垃圾開,新機開佢都係熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞