Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
試過
wipe cache
重新開機
wipe system cache都試過
都仲係咁

淨係未試過factory reset
想評估下值唔值得先
感覺唔係好關後台事
都真係開住嘅時候先特別會咁
ViuTV係佢個app寫得衰 唔係你部機問題
連登就其實app版都算食電
我等聽日訓醒食懶人包 apple 三叔食老本,google就一向0保密
而家會令我興奮嘅科技發布會得Elon musk搞個啲
無咩驚喜,MacBook pro咪又係常規升級,性能更強,螢幕更薄,miniled
但有冇可能上連登都咁大負擔呀

其實有冇可能係啲散熱硬件壞咗?
因為我都知有時用啲chur得勁嘅app會熱係正常,但我好肯定以前真係唔會咁
同埋叉電都係會熱,以前新買嘅時候叉電係完全唔熱
你摸緊呢個位係cpu+散熱器疊埋嘅位置黎
快充會有溫度係正常
想涼快啲咪裝Thermal Guardian 將Threshold調低2°C
Del app順便打鋪機試下,跟住再重裝
重裝咗連登
息咗動態表情
暫時都真係唔會熱
唔知Pixel粒U點 就咁望紙面嘅規格唔太吸引
a77進步大都唔上埋
ai進步得好快 睇埋先 分分鐘真係有驚喜
等我自問自答
今日打過去熱線問,條友真係攞咗部機同buds (仲要係幾部) 去試,跟住再答返我
話個設計就係咁

跟住先Google到個post講呢個問題
https://www.reddit.com/r/galaxybuds/comments/j36xh1/whatsapp_doesnt_use_galaxy_buds_live_as_mic/

原來係codec (A2DP) 問題 應該可以透過裝App,強制將佢變做hands free mode,跟住就用到buds錄音

我試過「BTMono」呢個app,結果係真係得,但即係每次錄音都要特登撳入個App改settings
同埋一變成 hands free mode 就會得返單聲道,聲音質素極差

我用個App應該係太耐冇更新有bug,轉完mode之後播咗兩秒音樂就停咗,就算再撳播放都聽唔到聲
Pixel係AI processing勁,知道鬥chip嘅效能係唔夠Apple玩,就做好AI先,起碼影相續航力會有進步

Titan M都係我考慮因素,Knox係好但Google都有佢吸引力
有無試過三叔設定入面嘅單聲道功能? 就咁睇好似同bt mono差唔多功能?
講真唔係話冇行貨嘅話
我下部應該都真係想轉pixel試下
三叔同Google合作應該好頭睇頭
諗住睇下review,無問題就black friday平價入手做副機
pixel 6都夠做係少粒tele同120hz
但細機+平面好吸引
我諗緊係咪a78面積太大 佢又戇鳩塞左兩粒x1,焗住要用a76避免延遲太高
效能唔會望apple啦 我就咁望同888比姐
同唔知會唔會更熱

A77功耗性能都比A76好唔少 玩Ai更有優勢
865就神在A77同台積電n5p

但佢係Google有特供Android優勢真係要望望

呢度?佢「單聲道」個option灰咗唔俾我揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞