Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
佢指定note 20 ultra
叫佢入黎呢個po自己學 送比你仲呀支呀左,自己功課自己做
smart switch 都要我同佢講先識
就黎想blk鳩你 頂唔緊,見到佢個樣即刻快轉
都唔使比喇嘛
Pixel 6 pro會贏到S21u咩
只聞樓梯響
Thanks sharing

大的屏幕非常好,很惊艳,不过 120Hz 目前有点飞,不如三星。

最后,手机很烫,非常烫,我玩了一会儿 Pro 居然热死过去了一次…
呢個諗法幾好

有機會
睇片部6 pro都唔錯,輕d 210g樓下,Mon正常大細
色水望落去都ok

不過都係會揀s22u
預測s22u size 追住13 pm
係咪真係咁熱
我間唔中就會走去電話鋪撚下d新電話
除左強國果幾部1000-2000既電子垃圾,冇乜邊部係熱到辣手
tensor
two 2.02GHz ARM Cortex-X1 super-large cores; two 2.3GHz ARM Cortex-A76 large cores; four 1.8GHz ARM Cortex-A55 small cores; 20-core ARM Mali- G78

三星4nm,1*3.0GHz X2超大核+3*2.5GHz大核+4*1.79GHz小核,Adreno 730 GPU
2.02GHz ?
照copy wiki 兩粒x1都過癮
我唔識整晶片,但google 完都唔係幾明
根據訪問稿,google話 低頻x1有優秀嘅功耗比,兩粒x1低頻一齊運作對機器學習,影像處理呢啲操作會好過高頻chur A78。 然後因為雙x1嘅關係,散熱配額要平衡所以用舊架構A76。
已知A77係N7+製程下無論高頻同中頻功耗都好過A76 10%,而ARM官宣A78比A77功耗大約好5%以內。 完全解釋唔到點解google唔用低頻A78取代而家嘅A76,同性能下肯定A78更慳電
898 好期待吖

1x prime core (Cortex-X2), 3x big cores (Cortex-A710), and 4x little cores (2x high-frequency Cortex-A510 + 2x low-frequency Cortex-A510).
疑似s22u挑戰忍受極限

外型都係咁上下,最想知重量幾多gram,希望輕過s21u
個背似note20u 無咩大變化
n20u 大概210g,s21u大概230g

s22u做到兩者之間例如220g都收貨,畢竟電量大過n20u
用咗fold一個月,個大mon真係好用到番唔到轉頭
22 22plus 係凸鏡 因為薄機身

22u應該會......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞