Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
dc fever,caraoul都得

但想睇下有冇d回收鋪頭選擇,可以爽快d放,dcfever果d間中會比人放飛機
Qualcomm同Samsung幾時可以抬起頭啊
整chip完全唔係Apple果皮
放飛機事少 最嬲喺話來緊來緊等成個鐘都未到最尾仲要話自己到咗
唔換製程勢係假 遲啲如果三叔真係大幅提升exynos 覆蓋率而高通跳槽tsmc,我都未必繼續留係三叔陣型
我可能跳去Pixel
Pixel 難講,高通而家仲未開放soc定製,就算有都會比較貴 以google性格分分鐘繼續貪平幫襯三叔
但pixel software好過好多Android廠
好多奇怪既人
暫時首選仲係samsung,當iphone個Mon流海消失後,samaung未必再係最愛
唔係買黎聽歌的
有高通前工程師表示:好多人吹奏Apple勁高通廢嘅同時,殊不知背後其實可能係同一班人
之前用ios雖然話就話自閉

但當年真係最順最好用 打機唔轉ios真係玩鳩自己
同埋用用下ios又會慣左佢果套
就算
入歌轉相用慣左好快搞掂
dl外國apps咪轉下ac
冇得多工咪唔多
冇得youtube背景播咪唔播
打機冇得轉唔同模式咪唔轉
其實用落影響真係唔大 如果課下金買下apps都解決到一部份問題
其他功能無得用都冇辦法

但係
之後轉返an先知原來ios真係咁弱智 手機整出黎就係方便生活
ios好似有小小唔知做乜鳩咁 無咩事都係唔亂轉ios

雙開apps 安全資料夾 檔案管理 自定義主題同某d小功能
有用開就知簡直係方便人類生活既利器
不過iphone人冇用過可能真係唔知世界咁好
唔知3nm追唔追到
多謝詳細分析

我用過iphone8 plus 同ipad,都知有優點缺點

兩個字,取捨
ios先進嘅地方好先進

落後嘅地方都好落後
呢刻iphone最接受唔到,其實只係兩樣野,冇指紋解鎖,同無啦啦有達流海,個Mon黑左一大達,比Mon邊位有死點,光點仲惡頂

呢兩樣改到,就掂
難 要短時間內追到可以話係天荒夜談 反而係會唔會走到google果條強ai路 可以係有限既u做到慳電同唔lag
今晚好熱鬧
諗緊睇唔睇unpacked
要雙開睇好煩
點會呀,先唔講cpu 小核表現,淨係個isp性能都差好多啦
其實呢個方向先啱
講真 手機粒U幾勁你都唔會成日用嚟剪片嗰啲啦
反而做到慳電/日常唔lag先係大部分人需要嘅嘢
叫戇鳩三叔同高通咪撚閹公版cache同埋散熱再講野啦 蘋果而家係咁堆cache去換性能,高通就走去閹左L3 cache
最戇鳩係三叔 exynos閹完cpu cache 轉頭再閹gpu頻率同機身散熱,自研soc個期反而堆規模同散熱最大方,本末倒置
點解要雙開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞