Samsung Galaxy 集中討論區(152) 10.20 Unpacked Part 2 白卡已死

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
wts send 張圖太長會
我會用link share 比條link人
係咪WHATSAPP SD 係既會有壓縮
以下教你WHS SD原圖方法
萬字夾->文件->相簿->搵返張圖->SD
試過啦
都係矇
叫條友戴眼鏡
signal都矇
試次你就明
手勢自拍有冇得較慢少少
成日縮唔切隻手
s21u影相張張都過1MB
有冇得唔用壓縮相的app 直接影都只係1-2xx kb
影相果度揾唔到有得set 低D像素

因為用whatsapp sd用預覽都會有壓縮 上圖可見保留既資料內容真差天共地 唔濛就假

用文件sd完 係相簿開黎睇 自然就清 唔清就戴眼鏡可能係眼問題
N20U已換左新Mon,原來換Mon會自動換埋電,佢話兩樣野痴埋一齊

期待S22U
自指較計時咪有秒數揀
自拍計時
有無fold巴打用外芒打字 筆劃輸入成日一㩒打直果劃㩒得快就無反應
冇 本身張相既資料參數就係咁大 你要1-200kb就要自己壓縮
之前工作需要下研究過 但原來用app都好方便就冇去理
係喎
total幾多日?
突然想買返N20U
入左手watch 4, 想問 always on display 閒置個時,有冇得轉簡單d 圖,用開個錶面太花,唔想用咁多電

另,係咪暫時未有辦法睇到YouTube, 跑步通常聽YouTube 多過音樂
隔日
唔好衝動,S22U先係正路
佢玩膠

https://fstoppers.com/education/how-trick-whatsapp-sending-uncompressed-images-557672
試下用呢招,android用更加方便,直接開多個folder就得,跟住用document方法send
佢一知半解姐佢淨係知唔壓縮

個問題係即使用文件send完對方好直觀咁直接係wts打開你send出嚟張好長嘅圖就係矇

當然佢之後先插句要用相簿開係通嘅
搭單一問always on有無得暗啲 好chur電
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞