垃圾千禧新世界香港酒店,去過最嬲嘅staycation

784 回覆
45 Like 2492 Dislike
第二點話酒店會無啦啦開人房門我覺得酒店需要澄清喎
明明就係樓主掛錯牌,但如果酒店唔澄清,我會唔敢入住
除咗開錯房之外其他有咩大問題

咁撚大個人生咩去staycation會唔知自己係去緊慶祝緊生日架咩?你唔撚知booking果陣可以打要來落去架咩?人地唔講定一陣你依啲閪客咪又係話人唔同你confirm

仲有外賣你話要送到門口就送呀?個個都嗌外賣咁混咗啲賊仔入黎偷野仲得了嘅?想送上門咪叫 room service囉屌死窮撚學人住五星

仲有你唔知房可以較勿擾mode架咩?較咗啲staff就知有人係入面架啦喎
唔只以為自己大晒,仲要度縮又要充大頭鬼,字裏行間出現幾次”五星級酒店”,一睇就知去得少
講到男朋友生日咁重要,唔捨得洗錢bk再好啲嘅酒店,連蛋糕都要R,條8婆係酒店發爛渣嗰時條仔無反應都正常極有限
酒店唔係有Room service?

叫外賣搶佢生意仲點會比你送埋上房
除左第2點唔可以接受 其他有乜問題?
第一點:其實你想點?你想有surprise 唔識打比酒店叫佢安排?人地送蛋糕比你係額外 可以既話係連送都唔送比你
第三點:經常話今態度差 其實係雙向既~
係樓主提你記得講生日快樂呀
雖然唔想blame the victim,但係一見到呢句係咁出現就覺得好撚閪
係幾值得嬲 但老老豆豆
去呢啲二線酒店預咗架啦
就算係rosewood啲服務都出名有問題
更何況呢啲三四星
要服務就去老牌半島/四季啦

結:staycation真心好on9
唔明點解d人住垃圾酒店期待咁高
樓主呢去咗邊
呢單野香港酒店界通曬天
樓主等入list
日後去外國book完酒店去到先比人拒住就怪自己喇
典型西客 太多expect啦!你唔講我又點知

外賣係你一定要自己拎 唔知係你無知定覺得外賣仔可以上酒店(叫開雞?!識自動上房^^?!)

第2點真心酒店錯 佢個系統出錯真係怪,下次學識用鎖啦....
樓主死港女臭閪
閪客有乜唔滿意永遠就鬧人態度唔好
呢句萬能key黎 因為好主觀冇得駁

其次上面比人爆料on9掛左清潔牌
一開始話住半日唔會掛清潔牌啦掛 跟本自己都唔肯定
轉個頭又話絕對唔會掛清潔牌
係咁肯定就一開始否認左啦
擺明柒撚左唔認

你條仔有個咁既女朋友都幾羞家 不過可能2個臭味相投都唔出奇既
樓豬搞到人地比人照肺
依家比人當面對質就話人上網反擊
贏唔到道理就話人群起攻之扮弱者
依家理虧都係比人屌幾句
隔日都冇人記得架啦

但班職員無啦啦食左隻鑊
分分鐘影響埋份工
唔屌柒呢啲死八婆都唔順氣啦
樓主人呢
借慶生日為名 實質開房扑野

臭閪樣撚衰
樓雞上水未?
1. 酒店冇義務俾surprise你男朋友, 亦唔會知你想俾surprise你男朋友
要驚喜就事前send個email去酒店, 講清楚你想點安排
咁酒店就自然識做

3. 不嬲唔會俾外賣仔上房
除非你叫完外賣之後打落去通知front desk, 有啲會幫你收外賣再叫職員拎上你房

第2點就真係酒店錯, 不過做CS就都係側側膊架喇
如果想R賠償就覆返佢個email, 同佢講清楚你想要咩compensation

樓上有員工爆咗係著住底褲既男朋友親自開門俾淸潔工
一睇打字個tone都知閪人啦 唔知點解r完着數然後上網投訴嗰啲多數都係咁樣打字
樓主去咗邊
有西班牙藉老公的梁詠琪一樣
淨係睇文Part 1 已經知樓主九成港女閪客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞