[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(283) 睇#1

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
本身JBL 9.1 HDMI IN PC做喇叭,唔知㩒左乜制之後好似同個mon撞左,同個mon 一齊插去顯卡就搵唔到訊號。熄左個喇叭睇得番畫面,可以點做

個mon係妓奸FV43U
喇叭係JBL9.1
顯卡ASU’s rog 3090,2個devices 都係插HDMI
$12000公廁list應該係5600X配3060ti
你點執到得3600

5600X
MSI B550m Mortar(wifi)
8GBx2 crucial 3600CL16
Kingston A2000 1TB
3060ti
Antec HCG 650W
S100
Arctic 34/Scythe mugen 5
1. 係. 你鐘意啦是但啦屋企夠大咩都得啦

2. 我覺得都可以. 但係價錢由好多因素反映. 例如用料/出事機率/保養服務
一般5600x+3060ti都係12k左右
挨下麵包衝上去啦

1 x AMD Ryzen™ 5 5600X
價錢:$2,350

1 x MSI MAG B550M Mortar Wifi Micro-ATX
價錢:$1,249

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3200MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$770

1 x Kingston A2000 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$830

1 x Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 LHR(只限砌機)
價錢:$4,999

1 x Antec High Current Gamer Gold Series HCG 650W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$719

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Arctic Freezer 34 eSports Tower CPU Cooler - White
價錢:$348

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,774
https://www.faroll.com/customize#MjA3NywyNDIyLDMzMDQsMzQ0NywzNTIyLDM2MzAsMzc2OSwzODI1
出去買散件自己砌咪平d囉
又想倒我油耳米?
買散件係平D, 但係唔砌機, 顯示卡會貴返出黎
佢日日接單冇停手喎,啲出貨量多到要delay, 點會倒到佢米呢
係咪要砌機3萬以上再加五舊水先有特快專專線
朋友試過喺炒卡之前砌兩皮無加錢落單前check哂有現貨 都要一個禮拜
一個禮拜唔算長喇,我砌機都要一個晏就,人地砌幾百部機喎
真 手工電腦
日砌夜砌應該熟手技工黎
我呢d幾年先砌一次就話要用半日時間
砌機其實半~1個鐘就砌完
係走線走得靚要多少少時間
之後裝埋個window 又少少時間咁
又係你條5毛反我二
我油做到有氣冇埞抖 米倒米拉
有現貨係講緊代理有現貨 喺人都知我二唔坐貨
代理唔送嚟法記 責任全在代理方
請支持我二 真·手工電腦(有冇現貨? 1.have(代理have))
又想反?
打牌算唔算抖緊
1. No have
打牌同睇Netflix唔計
訓練緊員工multitasking嘅能力
其實3080ti 咁多牌子 邊隻最好
都係EVGA 或者 AMG
不過有人用技姦3080 Ti 出煙
Msi係咪好過技姦 同asus

Evga就算啦 香港無代理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞