[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(283) 睇#1

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
CPU cooler咪用玄冰400啦
轉thermalright ax120 隨包裝附送TF-7
好似鍍銀線先會鍍銀
筆直 $7000左右
用CAD AI 少打機 想駁入55吋 4K 60hz電視用
原來你要白色塔
Ax120冇白色 300樓上有隻pa120 雙塔有白色版
就係見佢又冇寫 又冇得俾人揀線材
所以問下有冇人用過/知道
想知佢賣呢個價錢有咩特別地方
Enermax ETS-F40-FS ARGB
用緊呢隻白色 $299
香港有入咩?
文書機, 主要普通文書睇片睇youtube,
閒時打下機 (LOL, DIABLO 果類, 唔打3A, 特效較低都OK),
500GB應該都夠用
想問下咁多位巴打呢條list會唔會有地方要執執??
如果想平D 換返做i3 會唔會好大影響?

唔該晒

1 x Intel® Core™ i5-10400F ( Felton 代理 )
價錢:$1,310

1 x MSI B560M PRO-E Micro-ATX
價錢:$799

1 x Crucial Ballistix 16GB (2 X 8GB) DDR4 3200MHz C16 - Black (現貨)
價錢:$770

1 x [砌機優惠]Kingston A2000 500GB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$460

1 x Gigabyte GeForce® GTX 1650 D6 4GB GDDR6 (只限砌機)
價錢:$1,999

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x AeroCool Corporate Series CS-107 RGB Micro-ATX
價錢:$249

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,016
https://www.faroll.com/customize#MzE5MCwzNjMwLDQwNjAsNDA5NCw0NDQxLDQ0NTcsNDU0NQ
係 但每一間廠嘅白色都有少少唔同
有啲偏冷 有啲偏暖
1 x Arctic Freezer 34 eSports Duo Tower CPU Cooler - Grey/White
價錢:$438

總計: $438
https://www.faroll.com/customize#NDMzMA
淘寶貨,保證有平
仆街啦你 喺度推淘寶
我會買番我二行貨支持手足
其實都係買舊鐵,淘係咪質素差唔多
佢講到比多少少錢都比唔起咁,淘寶應該幫到佢,或者買二手,又或者再儲下錢先
我已經通知咗cctoy手足入佢五毛list
請支持我二

拿講明先 我地連登仔深黃唔推薦你淘㗎都係去翻我二買最穩陣
識玩閒魚仲平,自己諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞