分享黎度英國搵到第一份工的心得

983 回覆
975 Like 30 Dislike
https://www.jobs.nhs.uk/xi/vacancy/916914735

Ensuring patient safety and comfort is a top priority so you will need to use excellent driving skills. You must have a full current UK driving licence (manual) with no more than 3 points and have held your licence for 2 years or more.

就咁是但search一份,好似無請到要識救人,只要拎左個牌2年以上 少過3分就可以申請

我無做過nhs ambulance driver呀,或者可以等有做過既師兄解釋得詳細d
有無ching 係香港揾英國工?
佢要我比ni number proof
想問係咪必要?
唔使, 你同佢講話申請緊, 後補都得
其實搵agent 先 等佢 比d 咩工你

再自己去搵會有概念

呢到d工作職位名 同香港可以好唔一樣

認同
我搵果d個wording 係我做開既野嚟
或者試下搵agent 啦
唔知有冇人有經驗 想問下有offer之後有冇可能可以加快到NI嘅申請
無NI都可以返工 咁急做咩
個個都話呢度見工IN 好耐仲要幾次INTERVIEW
我 through agent , 佢話間公司等人用, 但都interview 左3 rd ,不過就1 個星期內搞掂

係咪一定入左英國先申請?
要有地址電話,bno visa ref no.
香港都apply 得?
英國地址
英國office 內d員工開咗 陸續失蹤

好多都話星期五 之後就下年見

未過試用期 都要扣大假 28/29/30 ,3日
工作需要
呢排啲agent開始放假了,無物 job vacancy
我己經放緊假 11號開始放到下年
巴打
不過我係成team都冇得放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞