點解會有人鍾意住公屋

635 回覆
2549 Like 142 Dislike
無錯,本地人做生做死比曬大陸人住公屋攞福利就最好
呃自己遮,阿富汗啲人要走難,你香港有bno都唔走啦,有幾慘
自己做阿富汗人已經夠 無謂生多個出嚟受苦
有錢有能力既最好去曬移民,無錢既去曬攞福利就啱
所以衝晒出去個班後生仔女最蠢,竟然為咗你哋做付出嗰個原來你哋班人已經排排坐,坐定定得正正喺度攞福利等手足回報收成
由公屋搬咗去私樓後最大感想係多咗私人空間、
多咗時間同環境唔一樣。

以前300呎幾個人住,成日嘈交,
而家兩倍大細兩個人住, 可以買多好多嘢、養貓、招呼下朋友,個人開心咗好多。

公屋好多交通都唔方便。以前唔係住大西北,但返工起碼一個鐘。
而家住港島地鐵隔離,每日返工五分鐘,多咗好多時間做自己嘢。

其實公屋無咁多痴線佬鄰居,但最唔一樣係啲鄰居會執正咗個樣先出門,同埋有禮貌好多,起碼唔會係大堂呀樓下公園見到啲背心廢老捉棋大叫。

仲有一樣嘢,未必個個都係咁,但樓下個看更真係完全唔同,會幫你搞掂好多嘢,會開門打招呼,以前公屋夜少少返就見到個看更瞓緊教。

但總結來通田無話好憎住公屋,但有得揀咪搬出嚟囉。
無啦啦人身攻擊人係蝗蟲
我就自力更生既
唔會好似你同樓主咁撚多事
過問人地住咩屋
中意笑人果個係你地 唔係我
我係話樓主無資格笑人
生個仔出黎受苦 極為自私
留名等睇中共點整頓你班賤民
我一定帶頭買香港血棉
使唔使咁晦氣 橫掂都冇人知你真實身份,使唔使咁死要面,攞着數唔想付出直接啲講出嚟認咗佢,係要扮晒嘢用

身份認同去掩飾自己骨子裏西格,譚仔阿姐住公屋生個女出嚟都好過你班廢J吧 唔係邊有女屌
你講乜9,你緊移民嗰班?
細個時住華富,完全明你講既野
打一大段嘢,原來都只係得間居屋仔,仲要以為自己高高在上!不可一世咁!真係頂你唔順喔⋯⋯

居屋樓主On9仔
你ff完未
前半生喺香港生活,而家拍拍囉柚受人恩惠免費移民
你咁都講得出果然係冇人格嘅毒撚
棟高個床板好好諗吓咩叫禮義廉恥,做人做到你咁仆街過橋抽板,把口講到幾好聽都冇用
bno移民天公地道
點解有錢都住公屋?因為老一輩迷信覺得間屋旺佢,所以咪繼續住係到或留住間屋,話之佢隔離住個白卡癲佬
其實依家啲公屋間隔設計正正就同居屋一模一樣!

公屋同居屋都係俾同類人住!即係樓主果類人種
你過到自己咪得囉,你自己都唔覺得肉酸
我有咩好講
公屋同私樓都一樣,都係用石屎
下 大把手足係新移民住樓主講果啲閪公屋喎
你地笑人地出身 反而係有人格?
你緊係無嘢講啦,因為bno移民天公地道

最重要係 同樓同邨既人好雜

以前住公屋 呢家3房
同lift 同屋苑住既人feel 到唔同好多 無咁雜
衣著 樣都 同公屋差好遠 lift 大堂 垃圾房 都乾淨好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞