點解會有人鍾意住公屋

635 回覆
2549 Like 142 Dislike
自己都睇唔起自己
窮人都有好人,有人窮都會分享俾人

可惜唔係呢度嗰班成日講自己係「香港人」嘅垃圾
好食懶做,巴打你形容得好好
嗰班廢柴垃圾終日埋怨自怨自艾怨天怨地覺得全世界欠咗佢 但唔會反省自己嘅能力同埋努力
呢個形容好啜核
呢個真,窮唔係問題
最慘係份人仆街好食懶做,基本七宗罪
自私自利想攞着數嘅時候就話自己香港人,忽然關心社會
另一邊廂叫佢付出,建設嘅時候就話大陸人應份做真係仆街過荒唐鏡,彈出彈入上下左右
冇原則冇人格最緊要自己攞到着數搵到位入
以為有着數共同富裕即刻拉大隊支持中央
堅好笑呢個
咪係囉,佢好適合住公屋
一班朋友出嚟食飯個個講睇緊邊度買邊度
佢就講自己住800呎公屋,好似好馨香咁
我以為上咗年紀先會咁,估唔到真係有MK妹會咁
有啲尷尬😳
人以群分,樓主本身住公屋一定識好多公屋人
上咗年紀可能有,同舟共濟

呢度話住公屋後生嗰啲?算吧啦,擺對鞋喺門口都會俾人偷
私樓都可以無乾濕分離
同其他野

如果你住過劏房就會覺得公屋好
特別係租金
你手緊就知味道,人生好難一帆風順
全世界都係Well paid for well educated
其實香港已經好好,就算你係窮撚屋邨仔都可以免費讀書,貼錢俾你讀大學
剩低嘅就係個人能力學習態度同先天質素問題
有私樓住你估唔住咩

係因為窮先要迫住住公屋
依家興住公屋笑着私樓喎
你講緊呢個係10年前先係,住公屋冇雞髀食
而家調返轉,鬥攞得着數多先係贏家,鬥黃色鬥最叻大種乞兒,日日唔使做呀喺屋企鍾意做乜就做乜最緊要掠奪他人成果,攞唔到就攬炒,大家冇得食,人哋有嘅就要令到佢冇,住公屋嘅就算我哋要努力工作賺錢,點解唔學佢咁樣攤大手板大大聲出嚟嘈就有錢收
咪係從來都係笑緊人嘅質素問題 最慘呢班公屋仔嗰種人嘅質素賤撚個大陸人,有咩事呢就搵班大陸人做代序羔羊頂,明明佢一鳩日攞着數 仲識計埋數點樣唔撚做嘢搶人哋嘅成果
三五成群變成魷魚遊戲入邊班仆街
點解要咁仆街,明明自己食緊都叫有地方住,點解要呃啲後生仔,特登講一啲相反嘅說話推啲後生仔去死,本來有希望嘅棟樑一頭冷水叫佢排公屋,要搞到啲年青人好似連登仔啲垃圾廢物咁佢就心涼為咗啲咩呢?前1秒叫人哋沖沖沖,後1秒見到人哋坐監就笑鳩佢傻仔冇腦
當你見到上一秒有個呀伯對住樓下個垃圾筒吸痰
下一秒有個呀婆伸手入去執垃圾
然後就同你篤同一部lift,推開同一個大門門柄
你就唔會講得出
房屋署起嘅公屋其實質素OK
從來都係講緊人嘅質素問題,住戶嘅質素問題
相信你擺把遮門口都俾人偷 有女嗰啲更加要小心
呢啲仆街都係損人心態
損人不利己正仆街
啱呀,唔好話連登,台灣班鄉民一樣比台仔屌,根本就係個人嘅態度問題,覺得自己不可一世 邊個女仔識咗啲咁嘅男人就真係一世
所以我都好撚憎住公屋,真係好垃圾
贈給公屋連登仔女(自居人生贏家)

人家不是因為你是公屋仔女而歧視你,而是因為你才歧視公屋仔女
連燈仔成日吹奏公屋
只有連登仔先會覺得自己父母嘅問題,歸咎落個社會度係合情合理
有免費教育仲有學生資助,基本上生個仔女連夥食都包埋咁都話唔夠,我諗冇乜一個地方嘅政府可以做到佢哋要求
巴打支持你努力工作力求上進(唔好做犯法仆街)
唔好俾呢度班垃圾大食懶廢物社會殘渣連登老奉公屋撚影響到
成個弱智仔咁
最撚痴線係大家都係同路公屋撚,連登嗰班垃圾大食懶就帶頭,批鬥老人批鬥夫婦生仔批鬥低收入低學歷低能力弱智精神病長期病患,仲要將啲公屋分級數有分高級低級唔同階級,所以呢班垃圾正正就係文革大種乞兒後人DNA幾有批鬥精神,口口聲聲話自己香港出世係香港人,講出嚟真係激死真正嘅香港人棺材都彈返出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞