點解會有人鍾意住公屋

635 回覆
2549 Like 142 Dislike
我去問,窮人移民去外國會住啲乜撚野地方?下水道?
麥拿倫個位得一個坐唔到人
根本講得出人地鍾意條仆街都痴撚線

一個飛機場,
一個大波妹

男人如果有得揀正常都應該屌大波妹

而家佢講撚到基層有得揀咁撚樣屌那星
窮人富人最後都要死,放心
實有架,比例問題啫
有因果輪迴既,放心啦,個福報如果享盡就會重新開始

佛教係咁講
擺明挑我地窮人機
你同返#7位清講
你依架係咩國家?
真心公屋真係幾好租平上網快市區黨鐵去旺角尖沙咀10-20分鐘,返工快到一個點。
DLLM 以前出個市區下下都成粒鐘。不過樓主人生有目標係好事

利申:住咗10幾年以前大西北有花園私樓仔
協和….你講緊長沙灣嗰間…?
食完飯遲早會柯屎
離地既係樓主
住過劏房未 未就收皮啦 住緊靚私樓係度同公屋比
其實曲線笑撚緊你班公屋狗
仲未拆哂㗎?
自我安慰姐,等於你依架住居屋就開始睇唔起人地咁
自己單位肯比錢裝修都唔算咩問題
問題係鄰居同大堂

隔離住個痴線佬或者夫婦/父子/母女辰時戊時鬧交都攞命,成日形住樓上樓下火燭真係唔得你死

大堂永遠殘殘舊舊有陣噏味,部𨋢永遠痴痴立立

我個陣中學都係屋邨band1校
的確有公屋仔嘅
但依家做左專業人士嘅人大部份都係居屋/私樓
的確有嘅但唔算好多

岩岩認真數左一數畢業同學錄嘅人
大部分都係居屋撚
我老豆老母啱啱起步都係住公屋
做公務員可以免入息審查十年
因為啲鄰居清一色公務員 冇同個啲癡線佬住
到而家仲幫啲公屋狗講說話
話唔係戶戶都係咁癡線 唔係戶戶都咁自私

我話我而家大個左 溝女見家長
居屋都面有難色
如果仲住緊公屋 即係只可以溝返公屋妹狗咬狗
屌…佢地真係好撚正
交果2000元租
樓主:何不食肉糜?
其實我冇睇唔起住公屋嘅人,我只係睇唔起啲甘於住緊咁差環境,唔努力改善向上嘅人

因為我老豆正正係呢類人,佢成日覺得住緊間爛鬼公屋好正,even 08年個陣拎住二百零萬都冇諗過要買樓(宜家冇曬),成日覺得住一世都冇買一層樓咁貴,冇諗過層樓會升值,買樓=儲錢
好似上面都有一班話我買完樓就綁死我一世嘅人咁,目光短淺到極
買咗居屋幾好吖 支持樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞