點解會有人鍾意住公屋

635 回覆
2549 Like 142 Dislike
有冇咁誇張呀 其實少咗好多人會去飲茶
我都好掛住細個喺酒樓 門口等位的日子 依家多數飲茶都唔使等位 除非係返工地方
自己去開國金軒飲茶既
住既就唔話你知係邊
無乜特別 唔洗迫唔洗嘈
但就無去半島飲茶啫

我都淨係睇 明珠生活先會見到呢間嘢
去開國金軒飲茶就唔好入嚟公屋post討論啦 都唔係同一個世界嘅人
唔係半島酒店 我講緊尖沙咀半島中心咋 痴線
無睇明珠生活
佢地走唔到先話好姐 睇相睇片都知私樓同公屋爭幾遠啦 特別係出左社會既人 你話佢得五歲就話唔識姐
你比間私樓佢地同區同租金同大細你睇佢地點揀
睇你抽到咩 點裝修既姐
有錢住邊都爽啦
真係未食過呀嘛 平時食下好彩 聯邦嗰啲已經覺得好好食 冇諗過去咁貴嘅地方
飲餐茶我最多都係諗住洗幾百蚊
樓主係咪最舊式嘅公屋,幾棟連埋一齊個d?
其實裝修下就可以整到乾濕分離
不過都係錢銀問題
點心係咁上下價啦

唔會500蚊一籠燒賣掛
即係有啲毒撚同你講飛機杯好屌過名模咁
連登日常
每個人都有唔同的生活計劃
如果左右唔係有d垃圾鄰居的話
咁平租去邊度搵

係佢角度望你居屋,佢都一樣唔會明你
大家咁上下大細
你比貴我咁多倍錢
點解你都肯

以一間裝修好的公屋黎計
佢比完租仲有大把錢係其他方面提高生活質素
甚至快快儲夠錢一舖過移民住間大樓
而你呢?d糧就去晒供樓
係香港死做難做,供一層百零尺居屋
你係拼命生存,公屋仔係享受生活。

人地點睇人地事,好多人恨有間公屋都恨唔到

香港地買樓係投資黎
唔係住。
只係新淨D 但D人質素都係一樣
我有朋友住水泉澳同安達臣 岩岩入伙都有約我去幫手 安達直頭見到有個細路幾歲仔著住開浪褲一路跑一路痾尿
你個比喻真係啜核
啱啱睇咗 食條腸粉都84蚊
咁我寧願等珍寶海鮮舫復活去食好過
隔離屋興趣係日鑽夜鑽日斬夜斬應該收皮
香港啲離地撚真係
Let them eat cake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞