[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
搭單請教師兄
如果攞嚟駁mbp剪片嘅話邊部好啲
vg289q
27up600-w
27ul500
想買隻34gn850 / xg349c
有冇巴絲知邊度買最抵
主要文書工作 睇下股票圖表
有咩好推介

ASUS MX34VQ
LG 34WK95

邊個好d
想買個27吋 2K 165HZ mon
LG 27GP83B-B定 MSI G273QF好
另外ASUS VG279QL1A 冇2K但價錢同上面差唔多 想問下貴係邊
想問下雙MON 如果同一個型號
但係一個HDMI 一係DP
出黎個色會唔會明顯唔同?
同一型號本來都會因為公差而唔同色
感覺電腦Mon好難壞,我用緊23” Asus 1080P 60Hz,成日想佢快d壞,想有借口換27” 2K 144~165Hz果d Gaming Mon,電視反而2~3年就壞。
有冇巴打用梗隻MSI Optix MPG321UR-QDMSI Optix MPG321UR-QD,隻mon 如何, 15/16 梗訂唔訂好
想問下 我用緊牙石3080,平時多數玩賽車game同flight sim,間唔中睇下youtube,想買隻27吋2k144mon,筆直$3500,有咩推介?唔該
想問gigabyte 隻G34WQC 有冇伏?
見佢幾抵,spec又唔錯
想問下Vg289q係咪岩擺枱坐定睇多d?
睇片見28吋睇落都幾細
想擺床尾訓係床頭打ps5 大概兩米距離係咪應該買番大d
LG 32UN880有冇伏
見香港冇得買
同一隻黎喎
重複打多左一次,都係想問隻msi如何,有冇開箱文睇下
youtube大把開箱文啦
兩米距離我覺得擺43吋都得
利申床尾放左個32吋都覺得細
搵日去實測下先
太大又怕睇得耐會好攰 暈
我同你需求一樣,都想搵34吋Mon
Msi 就唔知啦
我早個星期買左lg 27gp83b-b d色幾靚好似早幾個月出 可以睇下岩岩你
唔好買,我日日對住4個紅角
佢唔係用緊27uk600想換新MON咩
我都想知 定都係聽巴打講等acer x27s/32s
acer x27s 要等到3月,我個5000蚊消費券等唔到,依家訂左部msi mpg321ur-qd
我想睇下兩隻大唔大分別 我可以等acer 32s定而家買 MPG321UR-QD,
見好多人都讚x32s
好大分別
x32 s有mini led背光 暗位同HDR好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞