[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
s3422dwg
哇你個講法真係令我大開眼界

運輸chok到入塵?panel 入面呀
出廠有事唔係QC問題? 咁係個買家問題?
收死貨仲要幫間廠解釋
咩死點光點唔出奇少追post

我搬黎搬去咁多年不斷換mon
近十年冇已經收過一隻死點光點
買件新野返黎整? 買緊新貨定翻修貨?
某d國家已經可以告撚到佢仆街啦
都話vendor repack話
點知上一手用家做過d咩
我都大開眼界
vendor俾repack 二手貨你
你都要死咬原廠
件貨冇repack我就信原廠出事喇
你係咪唔明咩叫panel 入面
偏光膜下面果個panel 呀
出廠後有人用念力放入去?

不過你唔駛你信既
總之開左箱就咩都唔關廠事
就係你依d傻客養出閪vendor閪廠
double tap如果賣家唔換我當然會屌佢
但一樣還一樣
但panel 入面有塵明顯係出廠事 咁都可以講到廠唔一定有責任 巴打做開PR?
點知上手係咪拆過隻mon
只係冇直接證據 好難100%肯定係原廠喎
巴打touch wood你下次買mon拎返屋企後有咩事,記得問下自己,點知間鋪比貨你之前有冇用熱風吹起封貼,好好心機拆過隻mon,先再封返先賣比你

如果用幾日先壞mon,你又問下自己
又有冇直接證據唔係你自己拎貨運返屋企時震鬆震壞

你確定100%唔係先好搵廠保養
想買個電腦Mon 九成都係睇Netflix同埋YouTube唔打機, budget 2~3千左右 27吋
請問係咪推薦vg289q ,定係有其他平啲嘅選擇
間房得50尺左右暫時淨係會放電腦枱會唔會太大,以前用開24吋
換 or 保養 唔駛理係咪原廠出事 到手有問題就處理得
求推薦
想要IPS panel 多d
問個可攜式螢幕

ASUS zenscreen mb16ac

Better digi 15.6 U15RN

大佬們會點揀

兩款都啱我要求 價錢又差不多
想問問各位vg289q好定Lg 27UP600-w好?
For Ps5同埋電腦睇Netflix多
VG289Q 台灣群創面板
27UP600 大陸BOE面板
睇你喜好
我買兩隻都冇事
PA279Cv 3千幾抵唔抵屌?
想問一下咁多位 想買隻2k 120hz既mon 用黎玩xss 有邊隻好 電腦用緊1070
其實正常用睇下動畫 片應該用咩MODE最好?
邊到3 千幾
睇個人喜好
VG289Q有90%DCI-P3 用非sRGB mode可加深色水
用sRGB mode就接近作品原始色水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞