[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
係咪開左sRGB or HDR模式
原來係咁,係咪唯一解決方法係關晒佢,或者用nvidia果個appy color enhancements
牙石自己就死都話只可整冇得換

最後vendor 換貨,因為放大睇係panel入面有條毛唔係deadpixel

個vendor 自己退佢老味
如果整可以解決到就冇問題喎
但唔知要整幾耐姐
聯強定asus自己整?
擺明係vendor身有屎
賣翻pack貨俾你
asus都肯幫你跟進
M32U好勁啵?
求推薦
如果等唔切x27s
買PG32UQ係咪一個好選擇
明顯地唔係
32 吋 4K hdr萬幾二萬有咩選擇?PA32UCG周圍都冇貨
pg32ucx
PA32UCX定PG32UQX呀
好似無乜人講32吋曲mon
ew3270u
但唔係smart monitor
16:9曲冇咩用
唸住21:9
有無人用緊
明顯地唔係
X27 S 512區mini led背光+fast ips
PG32UQ普通側光式16定32區
冇得比
除非上到PG32UQX 1152區mini led
梳 撈到亂晒
係豐澤買左 VG289Q 唔知係咪中左機皇,
notebook 駁HDMI 出唔到畫面。

notebook 駁TV 無問題。
想問一問,
依家我notebook 駁 HDMI 1 有畫面,
轉HDMI 2 (無插野)後再轉返HDMI 1 又會 no signal,
要係notebook 拔走 HDMI 再插返先有畫面,
咁樣正唔正常?

去左換機,
依家起碼插線同熄機再開都有畫面。

但HDMI 個問題好似都仲係咁。

都好,起碼煩少樣。
想問24吋 1080p 144Hz IPS mon係咪得
MSI Optix G241 同埋 ViewSonic XG2405-2
巴打有無其他建議, 或者對呢2個mon點睇
好似仲有LG 24GN600-B
而家除咗vg289q仲有冇抵買既27-28吋4k推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞