[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
32吋你有80cm左右視距就ok
爽過27吋
mag274qrf-qd更新有sRGB mode幾正
可屌
asus vg27ql1a
asus pa278qv
想要2k 唔追求144hz
用緊2060
玩開rpg 少量fps 會睇吓戲咁
邊隻好啲
想買個32” mon 主要用黎睇netflix/YouTube,ps4 打Fifa 同埋寫下code. 想問下有咩性價比高既選擇?budget <6000.
打code你應該要個可以打直既mon,係唔係要21:9?
唔追求HDMI 2.1了
以下兩部駁PS5用 邊部好啲唔該
LG 27UP850
Dell S2722QC
mag274qrf-qd 同 xg27aqm
RTX2080
Apex LoL 上網
點揀?
用21:9 黎打機同睇netflix 會唔會拉長左個畫面架? 冇用過21:9mon 平時都係用開24” 16:9 mon 打code
巴打們 你地會點揀呢兩隻
VG27AQL1A 同 27GP850-B
MSI Optix G241 24" IPS 144Hz 1ms Gaming Monitor 算唔算最平打機monitor 選擇
3080 買4k mon 啦
窮撚買唔起4K 144hz
射程範圍都係消費券嗰3000
想問吓有無人比較過唔同公司所謂減藍光同防閃技術
公司mon睇得好唔順眼 想自己比錢換隻
都想買呢款,用後感如何?
我都係迎接ps5

我見amazon $2610+284運費
唔知點解個account有百零蚊gift card total平四舊
不過好少用amazon唔知買mon 有冇咩風險
過咗30日先壞就好難搞
平四舊諗諗下好似冇乜必要喺amazon賣
如果香港價真係3199
之前3千有找
相信係有消費卷所以加價
請問dell S2722QC $3500呢個價錢抵買嗎?
搵多幾間應該仲有3000樓下
好多鋪都係標個大路貴價 博你有消費券冇咁care
唔好意思想請教下
想搵個24吋 144hz FHD mon
有內置speaker同雙hdmi (想同時駁ps4同電腦)

暫時淨係搵到Asus VG259QR
想問問巴打仲有冇類似推薦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞