[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
唔洗換住
好少game上到120
HDR係深坑 中階mon都出唔到好效果
至少等x27 s/x32 s
有mini led比較好
咁我慳返啲錢唔買住
想問下如果主力係執相,色準係hiw最要嘅考慮因素,咁其實應該要睇邊類型嘅mon? 唔想做伸手黨,但真係無從入手

筆直有限 想3000以內搵到個好mon 執相,麻煩大家
最後lg 部oled 唔知會唔會拖到x32s 出佢都未出
買X32S用住先囉
唔需要Adobe RGB 可考慮u2520d
有無師兄知道benq mon抵唔得買,有fd話benq廢但無解釋
想問下大家點睇PROART PA248QV?
因為想要隻色準moon 咁啱見到呢隻出廠有校色
有USB Hub 又平平地

係咪有嘢set錯咗
想問下各位巴打
有冇邊款27" 真HDR 4K MON 推介?
主要打機用不過唔洗144HZ 我少玩FPS同賽車GAME
只係想畫面靚
下年嘅x27 s mini led背光
或27EP950 OLED
睇下先 唔該
搵唔到LG 34WP65C-B review, 係咪未出?

有冇人知呢隻mon 好唔好?

曲mon 21:9 有咩推薦?
出咗, 但係依家冇貨
個mon臨打風前送到
點解個個都話vg289q 用黎ps5
vg289q 冇hdmi 2.1?
60hz都發揮唔到hdmi2.1
Sorry 其實睇完都唔知2.1有咩好到 畫面令左?
求救
啱啱買咗asus pa32ucg, 本身display card用緊evga 3080
Dp線check過都係dp1.4, windows 用緊 windows 10 20H2
但唔知點解開唔到hdr, nvdia 輸出色彩深度個頁得 8 bpc我揀
DirectX 診斷工具話我個mon不支援hdr
不過用hdmi駁ps5又開得到hdr
有冇人知點解決
係咪跟機條dp線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞