[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
唓……側入式背光,咪又係一鳩樣
21:9 高Hz IPS curve係咪LG 34GN850係王者?
呢個係咩牌子Mon?咁型既
有少少幫助架
唔信你關閉local dimming影多張
38GN950/34GP950G吧
34GN850算係比較抵玩
真係得10k 筆直,睇嚟焗砌妓奸
買啦,10k內1定係佢至抵玩
駁pc 出hdmi2.1 / dp1.4 都係出4k 144...爽到暈
"但技嘉d野好撞手神冇事由至可
一奶野就好麻煩..衡量風險
"
如果你係駁ps5/xbox用既多我建議你就不如去買部電視算喇
FI32U 有咩問題?
出左咩事
其實PS5有幾多隻game係4k出到高過60hz?
手頭上電腦又得部mac
諗緊買
1. 食到4k signal 嘅2k 144hz
2. 4k 60hz
3. 4k 144hz
巴打用左幾耐左右
見跌到6千幾諗住買
好似無晒貨
上個post有巴打推介呢隻mon架:
https://ergear.com/collkections/gas-spring/products/egss2-premium-single-arm-monitor-stand-fits-22-to-35-inch-monitors-with-usb-ports

有冇巴打用過?張枱厚度太薄係咪唔夠支撐?
ASUS VG28UQL1A 點睇
想搵4k 144既mon
依家買隻5年前既款 pg279q 會唔會好on9?
岩岩買左部3070 laptop 想買個moon打機
見到pg279q咁岩做sales 大概$2000到
Benq
用緊
咩model 呀?幾型!
U3219q聽你講都係唔係太放心

但係P3222qe啲色水又好似差

如果上u3821dw 有冇聽過有咩問題 上網都好少人講呢隻 好似係年頭出取代u3818dw..
5年前既款冇咩大問題 而家D mon又唔係勁好多
$2000有保買得過
不過pg279q要用displayport先出到1440p 144hz-165hz
屌,冇睇連登買左Philips 隻271E9
241先係
咁勁咩
佢依家賣街八千又真心平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞