[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
熄hdr同較到gamma 最高有好轉
但都係有
啱啱買完VG289Q,用緊呢條type c to hdmi線https://www.verbatim.com.hk/accessories/c-to-hdmi-cable.html駁咗落部M1 MBA。唔知點解明明條線support hdcp 2.2,YouTube亦都出到4k,但係唯獨睇netflix嘅時候淨係出到1080p。有無人都係咁嘅情況/有解決方法?
我都係睇d人話現場試兩隻,一隻有問題一隻ok
有問題鋪頭會封番靚仔再比下個買
用Safari?
用條線嘅話safari最多出到1080p, chrome就最高行720p。啱啱試咗個type c adapter嘅hdmi port駁去個mon,netflix又睇到4k(不過個adapter比較舊,所以淨係行到4k@30hz,可能遲啲要買過個type c to hdmi嘅adapter
查左一大輪
迎接PS5係咪vg289q最抵
3199係公價?
買多隻又0光0死
咁多位巴打 依家係咪唔應該買m28u
24 or 27 inch
睇 netflix 4k, ps4 pro , switch, 連macbook pro

求推介,有冇5千樓下?
已買
買咗咩?
Msi MAG274QRF-QF
搵緊4k mon
行咗轉腦場發覺原來冇乜鋪賣dell mon
u2720q 旺電4999 ssp 5999
反而日馬好似長期特價咁 連運費都係4000頭

另外睇咗lg 27ul500好抵但個stand有啲柒
vg289q 3000頭但色應該冇u2720q咁靚

想請教下如果usb-c功能對我唔係特別有用
vg289q好定值唔值比多1000日馬入u2720q
定係有冇其他推介 筆直5000內
幾錢?price搵唔到
QD wor依隻
Btw你係送貨上門?唔驚中招?
放假自己死出去買
即場check 0光0死
幾錢
姐係用type c to hdmi線就1080
Type c adapter 加hdmi to hdmi就出到4k?
where
係,不過淨係得netflix係咁
打機?
有啲game要喺setting入面再較 有啲直情唔支援
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞