[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
校色分硬件同軟件 兩者都需要校色器
硬件校色可以將校色結果儲存落mon 但要mon支援 比較貴
軟件校色結果儲存落電腦 你用嘅程式要支援icc profile先有用
咁我都係唔好諗咁多,買番asus proart 算了
唔打機想要大mon
LG 32GN600-B 定LG 27UL500 好?
27AQ
想問吓dell u2520d firmware update 寫 update successful 但係冇update到,可以點搞?
已經試過晒用mac同windows,掹電制,用usb-a 同 c
有冇巴係日馬買過Dell s3221QS 打ps4 fps game夠唔夠做
訂左LG 27-GP950-B仲未有貨到底幾時先有
我都考慮過呢隻,最後美馬買,平日馬幾百,下星期到貨
唔係話10月有貨返咩
頭先打去問
11月
2k vs 75Hz唔夠嗎?

依家果個1080p 60Hz
巴打美馬買用集運?
大家覺得Hz定解像度重要d

例如1080p + 144Hz
vs
2k + 75Hz
amazon出貨,直送上門,加40美金左右
隻隻都寫護眼
應該點分級數
新買32" 4k 144 ips 灰色白色螢幕左右色溫唔同是咪通病來
首先你諗下你會唔會開個護眼模式先講
我用緊呢隻https://www.benq.com/zh-tw/monitor/home-office/gw2280.html
好似好過n年前果部, 但睇文字都係好易攰

諗住邊多隻新靚少少護眼少少, 依家呢隻benq 做副mon
yen跌左又諗住會快啲到,心大心細
所謂護眼, 不外呼自動調節光度同埋減藍光, 不過你信我, 唔開好過開, 我寧願戴副防藍光眼鏡好過. 想睇得舒服, 你較大D字, 同埋個亮度調低, 就已經好好多
ok
eizo咁貴都唔包0死啦
印象中好似漏光, 以及機身做工都唔靚仔, 有鑊氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞