[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#73

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
用跟機個條同另外買嘅dp1.4線都唔得
要自己轉返DisplayPort 1.4 DSC

在 OSD 功能表中的 DisplayPort 串流預設設定是 DisplayPort 1.2。您的裝置
輸出訊號是 DisplayPort 1.1 或 DisplayPort 1.4 DSC 時,可以將訊號變更為
DisplayPort 1.1 或 DisplayPort 1.4 DSC。
Ods個度已改dp1.4dsc,都係唔得
ddu 重裝gpu driver
最近想換MON 想問下買果D oled tv 當電腦螢幕其實有無問題?
都係唔得,諗住一陣上埋windows 11, 都唔得就打電話比asus問功課
尺寸偏大 燒印風險 ABL亮度限制
本來諗住買LG c1 oled tv 取代現用的mon 而家要考慮下先
多謝巴打的資訊
三叔出左部43" mini LED 4K電視又有4K 120hz 都只係12999 好似幾抵玩
邊部
QN90A
43吋冇120Hz
咁撚on9咩
$13000 120hz都冇? 但佢官網寫有嫁wo
43吋確定沒有
如果只係用ONBOARD DISPLAY
用黎睇YOUTUBE 唔打機
用緊LG E2251 想D色好D
應該揀EW2480 定 24MK430H-B / 24MP500-B
BUDGET 2000內
人在外國,網上買 VG289
送到黎見封箱膠紙Double tap 已經心知不妙
插線睇 中間一點死點
why
執左隻gigabyte g27f 千2蚊
窮撚恩物
千5左右筆直

24吋 打下fifa 睇下Netflix

暫時睇左ew2480 重有無其他選擇??
會唔會考慮4k mon
不過會超少少budget
如果3k內有冇咩選擇?
應該唔會 上到4K
主要係個人無要求 就算有明顯分別 我都唔在意
不過你有咩推薦? THX
topcon design 28-4k
2k4有交易
27ul500
vg289q
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞